Poeta wint eerste internationale LT-wedstrijd: “Maar hij is geboren voor de Grand Prix!”

0
1180

Afgelopen weekend liet PRE-hengst Poeta de Susaeta gevestigde namen achter zich bij zijn internationale Lichte Tour-debuut. Na het CDI3*Camarma de Esteruelas (Madrid) is weer eens duidelijk: Poeta is een toptalent! 

Met 73.059% werd Poeta met zijn vaste ruiter Guillermo García Ayala eerste in de Prix St.Georges; een dag later was er ook de winst in de Intermediaire I, met 72.029%. In beide proeven gaf de combinatie Beatriz Ferrer-Salat en Juan Matute Guimon het nakijken.

Informatie over dekken met Poeta de Susaeta

Zie ook: Poeta de Susaeta ook beschikbaar in 2021!

“Eerst richt ik me nog op de Lichte Tour, maar eind van het seizoen concentreer ik me op de Grand Prix”, vertelt García Ayala. “Poeta piaffeert al fantastisch; hij gaat heel mooi zitten en is ontzettend soepel. Als alles goed gaat, start ik hem dan in 2022 in de Zware Tour. Want hij is geboren voor de Grand Prix!”

“Onbeschrijflijk gevoel als ruiter”

“Het gevoel met hem is bijna niet uit te leggen”, aldus de ruiter. “En ik weet dat het beste met hem nog moet komen. Hij zit nog lang niet aan zijn top! Maar dat hoeft ook niet, want ik wil niet te snel gaan met hem en hem stap voor stap opbouwen. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij op Grand Prix-niveau zal knallen! Op dit moment rijd ik hem rustig door en geniet ik ervan om zijn ruiter te zijn en hem te begeleiden in zijn weg naar de top. Het is voor nu belangrijk hem fysiek én mentaal voor te bereiden op wat gaat komen.”

Fijne nakomelingen

De PRE-hengst, die in ons land beschikbaar is voor warmbloedmerries, heeft in zijn eigen land alleen PRE-merries bediend. “Zijn nakomelingen die ik hier in Spanje ken, hebben een echt sportlichaam, met goede verhoudingen”, vertelt García Ayala. “Ze lijken ook het fijne karakter van Poeta te hebben meegekregen. Ik denk dat het de moeite waard is om hen rustig op te leiden. Velen van hen zullen in eerste instantie niet spectaculair zijn.”

Van krabbeldrafje naar giga draf

De ruiter doelt dan met name op de draf van Poeta’s nakomelingen. “Ze zullen nog niet die prachtige draf van Poeta hebben, maar dat is logisch, die zullen ze moeten ontwikkelen onder de ruiter. Poeta viel ook pas op door zijn draf toen hij al 5½ jaar oud was. Iedereen zei ‘vroeger’ dat het zo jammer was dat hij geen goede draf had. Terwijl men nu vooral over die super draf van hem praat! Juist vanwege de expressie in die gang is hij nu zo populair!”

Geweldige toekomst

De jonge Poeta’s, waarvan de oudsten vier jaar oud zijn, hebben de tijd nodig, denkt de Spanjaard. “Dat was met Poeta zelf ook zo. Die paarden worden langzamerhand sterker. Ik denk dat veel van zijn nakomelingen een geweldige toekomst in de dressuurring tegemoet gaan. Ze zullen op hoog niveau presteren als ze de juiste tijd en de juiste training krijgen.”

Informatie over dekken met Poeta de Susaeta

Let op: Speciale actieprijs tot 15 mei!!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER