Kyton goed op weg naar WK-selectie

0
887
Bart Veeze - Kyton Subli Cup Werkendam 2020 © DigiShots

De talentvolle hengst Kyton neemt deel aan de eerste observatietraining van de WK-selectie voor jonge dressuurpaarden, op 20 mei in Ermelo. De Ferguson-zoon doorliep de WK-selectie vorig jaar met gemak en won de drie Subli Cup selectiewedstijden. De afgelopen weken hoefde hij zich dus niet te presenteren tijdens de eerste selectieronde.

Informatie over dekken met Kyton

Het FEI/WBFSH WK voor Jonge Dressuurpaarden zou in december 2020 plaatsvinden in Verden, maar vanwege corona ging het niet door. Nu staat het wereldkampioenschap op de planning van 25 t/m 29 augustus 2021.

Olympische dressuurgenen

De prachtige hengst Ferguson heeft – naast zijn zoon Kyton – nog vijf nakomelingen die momenteel in de race zijn voor een ticket voor het WK jonge dressuurpaarden. Kyton is gefokt uit de fameuze Bria-dressuurstam, die bekend is van toppaarden als GLOCK’s Voice, Don Olymbrio, Barbria, OO Seven en Umbria. Met de Grand Prix-hengsten Ferro en Weyden heeft het zesjarige dressuurtalent Olympische genen aan moederskant.

Topper van de K-jaargang

Na het cancellen van het WK was de aanlegtest tijdens de online KWPN Hengstenkeuring de eerste test in 2021 voor Kyton. Met een totaal van 89 punten eindigde de donkere voshengst in de zogenoemde aanlegtest op de mooie tweede plaats. Daarmee onderstreepte hij dat hij tot de beste goedgekeurde hengsten van zijn jaargang behoort.

Bewegingstalent

Vorig jaar werden de eerste veulens van Kyton geboren. Die tonen zonder uitzondering net als hun vader veel houding en bewegingstalent.

Ook zo’n rassig veulen fokken? De hengst is beschikbaar via Stal Brinkman.

Informatie over dekken met Kyton

LAAT EEN REACTIE ACHTER