Altahir Classic Innovation opvallend in Frankrijk

0
903
Altahir Classic Innovation
Altahir Classic Innovation

De hengst  Altahir Classic Innovation was onlangs een opvallende verschijning in de reeks Cycle Libre, een prestigieuze start voor 4 en 5 jarige dressuurpaarden met toekomst in Frankrijk. 

Nieuwe dressuurrichting

Over heel Frankrijk verdeeld waren deze zomer verschillende wedstrijden met ruim 100 deelnemers. Altahir was overall 3e geplaatst. Daarbij was hij de enige (AES-ggk) hengst. De hengst vormt een combinatie met Eric Schulz. Hij is in eigendom van eigenaren Stak Du Rial nabij Clermont Ferrand en de hengst is gefokt volgens het concept van de nieuwe dressuurrichting, waarbij gestreefd wordt naar een scheutje barok bloed in een dressuurpaard.

Altahir Classic Innovation

Altahir is de oudste van slechts 3 experimenteel gefokte “Classic Innovation” paarden in 2016. Inmiddels zijn er al veel meer gefokt onder supervisie en advies van de Stichting:  www.classicinnovation.org

Barok bloed

Dit resultaat onderstreept dat er mogelijkheden zijn om bijzondere dressuurpaarden te fokken middels inmenging van een beperkt % barok bloed. Dat betekent winst in karakter en winst in aanleg voor verzameling oefeningen.

Grote stamboeken

We zien ook de grote belangstelling vanaf 2020 om het beste PRE bloed in de dressuurpaardenfokkerij in te brengen (zie bv www.hengstpoeta.nl). Deze fokkerij wordt momenteel al geregistreerd en opgevolgd door vele grote stamboeken, o.a.: Oldenburg, Hannover,  Selle Francais, KWPN, AES.

Tekst & foto: Jan Driessen

Gerelateerde bedrijven

Topresultaten

Embourg Gilbert Manege

Embourg Gilbert Manege

T: +32(0)2 466 60 74

E: gilbert.embourg@gmail.com

W: -

Trefwoorden:

Bekijk bedrijfsprofiel

Naamsvermeldingen

Mardena Sporthorses

Mardena Sporthorses

T: 055-42 77 77

E: christophe@mardena.be

W: www.mardena.be

Trefwoorden:

Verwimp Dressuurstal

Verwimp Dressuurstal

T: +32(0)495 38 78 97

E: info@dressuurstalverwimp.be

W: www.dressuurstalverwimp.be

Trefwoorden:

LAAT EEN REACTIE ACHTER