Europese Kampioenschappen 2027 in Vlaanderen?

0
465
Europese Kampioenschappen 2027 in België
Jamina Gysels - Zico FEI European Dressage Championships for Young Riders and Juniors 2013 © DigiShots

Als het aan Paardensport Vlaanderen en de KBRSF ligt, zullen de Europese Kampioenschappen jumping, dressuur, para-dressuur, eventing en mennen vierspan in 2027 plaats vinden in België.

Onder het motto: ‘Wie niet groots denkt, blijft klein’ hebben de organisaties de ambitie om het grote evenement naar Vlaanderen te halen.

De lat ligt hoog

De afgelopen maanden werd er heel wat overlegd over het grootse topevenement. Het zou Vlaanderen op de kaart en de paardensport in the picture zetten. “In Rotterdam behaalde het Belgische team de Europese titel. Het wordt tijd om een dergelijke titel ook op eigen bodem te kunnen verdedigen”, zegt Glenn Maes de voorzitter Paardensport Vlaanderen. “Ook wij willen hiermee onze lat hoog leggen. Een dergelijk evenement plannen, moet de paardensport in Vlaanderen nog een extra boost geven. En daar willen we voor gaan!”

Feest en bekroning

“Uitstekende paarden hebben we al”, vult Stephan Detry de voorzitter van KBRSF aan. “Topruiters en menners zijn ook van de partij én we hebben in Vlaanderen enkele uitzonderlijke en prestigieuze locaties en organisaties. Daarom… Dare to dream big. De Europese Kampioenschappen 2027 moet een feest en een bekroning worden voor hippisch Vlaanderen, België en Europa!”

Is het haalbaar?

Een haalbaarheidsstudie wordt de komende tijd uitgevoerd door verschillende experts om de juiste locaties, de juiste randactiviteiten en de financiële haalbaarheid in kaart te brengen. Daarnaast nemen Paardensport Vlaanderen en de KBRSF het de komende maand verder op met de Vlaamse overheid, EventFlanders, om de haalbaarheid en de meerwaarde van dit topevenement te onderzoeken.

Tekst: Isa Vorkink voor Cap Magazine, Overname zonder bronvermelding én toestemming via redactie@capmagazine.eu is niet toegestaan.

Bron: Persbericht

LAAT EEN REACTIE ACHTER