EDS | Smaakmakers Johnny Cash, Knock Out en Floris

0
1350

De Excellent Dressage Sales (EDS)-collectie van dit jaar is weer bijzonder aantrekkelijk. Maar liefst drie KWPN-hengsten komen onder de virtuele hamer, want EDS is dit jaar vanwege de corona-crisis niet ‘live’ maar alleen online.

De EDS-veiling vindt dit jaar online plaats, van dinsdag 14 t/m zaterdag 18 april.
Ga naar de online veilingpagina van EDS.

Drie KWPN-hengsten

De drie te veilen hengsten zijn de KWPN-goedgekeurde Knock Out (v. Ebony), Johnny Cash (v. Bon Bravour) en Floris (v. Elegant). Ze zijn het neusje van de zalm, echte smaakmakers, een belofte voor sport én fokkerij.

Knock Out


Een unieke aanwinst voor de collectie is de hengst Knock Out (v. Ebony). In 2018 werd hij KWPN verrichtingskampioen met maar liefst 86 punten. Het talent van deze donkere vos komt niet alleen van vaderskant. Moeder Charming Vurona (v. Dreamcatcher) behaalde het sportpredicaat, net als grootmoeder Vurona, die daarbij ook de predicaten preferent en prestatie draagt. Knock Out is een hengst die een geweldig model combineert met een uitzonderlijk goede instelling. Een ware droom om mee te werken.

Vind hier meer informatie over Knock Out.

Johnny Cash

Jonny Cash (foto boven) weet hoe hij indruk moet maken op het grote publiek. Met zijn manier van bewegen wist hij keer op keer te imponeren tijdens de KWPN hengstencompetities. Hier behaalde hij meerdere keren 80 punten tijdens de vertoningen. De KWPN-goedgekeurde hengst is een zoon van Bon Bravour uit een merrie van Flemmingh. In zijn moederlijn vinden we de bekende merries Bukkie en Ukkie. Momenteel behaalt Johnny Cash’ halfbroer Hermès onder Dinja van Liere zeer beloftevolle scores. Als dit alles u niet kan overtuigen zal één oogopslag op deze opmerkelijke hengst dat zeker wel doen!

Vind hier meer informatie over Johnny Cash.

Floris


Floris combineert macht en kracht met een fantastisch karakter en de wil om te werken. Deze opvallende verschijning lijkt geen enkele moeite te hebben met de gevraagde oefeningen, waardoor hij al verschillende goede scores behaalde op Lichte Tour niveau. Tijdens het KWPN-verrichtingsonderzoek behaalde hij hoge cijfers voor de galop, zijn houding en zijn werkwilligheid, onderdelen waar deze stoere hengst nog steeds indruk mee maakt. Floris is goedgekeurd bij het KWPN in de Gelderse richting.

Vind hier meer informatie over Floris.

De EDS-veiling vindt dit jaar online plaats (van 14 t/m 18 april).
Ga naar de online veilingpagina van EDS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER