Edouard Simonet virtueel op zilver: ‘Ik heb niets te verliezen!’

0
2895
Edouard Simonet CHIO Aachen 2017 © DigiShots - Dirk Caremans

Het wordt een ongelofelijk spannende slotdag bij het EK mennen in Zweden. België staat voor de vaardigheidsproef op een derde plek in het algemene klassement en Edouard Simonet heeft virtueel een zilveren medaille.

“Ik heb niets te verliezen”, stelde Simonet na zijn marathon, waarin hij 4de werd, tegen Mensport. “Misschien zeg ik dit om de druk te verkleinen, maar ik ken mijn team. Ik heb er vertrouwen in.”

Slechte bodem
Het nadeel van een goede dressuurproef rijden, is dat je in de marathon als een van de laatsten moet starten. Dat heeft Simonet ook ervaren in Gothenburg. “De bodem was toen echt slecht. Mijn paarden waren kapot. Toch kwamen er mensen naar mij toe die zeiden dat mijn paarden niet zo moe oogden dan andere paarden. Hoe dat komt? Geen idee, ik denk dat ze juist erg fit zijn! Maar ik kijk terug op een goede marathon. Kleine fout op hindernis 6 en 12 seconden gebeuren. Okay, dat kan gebeuren. We maken allemaal fouten.”

Zilver aanvallen of brons verdedigen?
Met het Belgische team staat Simonet momenteel op brons achter Duitsland en voor Frankrijk. “Die derde plek moeten we zeker verdedigen. Maar aan de andere vind ik dat we Duitsland ook moeten aanvallen. In Aken pakten wij zilver, maar het grote verschil is dat Duitsland nu beter was in de dressuurproeven. Ze staan nu ook dicht bij Nederland. Dat is wat ze willen. Ik denk dat we ook nog nooit zo dicht bij Nederland hebben gestaan.”

Door: Robert Hüsken / Mensport

LAAT EEN REACTIE ACHTER