Coronavirus, wat te doen?

0
1645

De belangrijkste richtlijn voor iedereen: voorkom dat je ziek wordt! Wat kan je doen om besmetting te voorkomen? Volg deze 7 adviezen in onderstaande infographic :

Ben je een ruiter, eigenaar, official.. en voel je je ziek of heb je koorts? Blijf dan ‘in uw kot’. Op dit moment moeten we allemaal onze verantwoordelijkheid en burgerzin opnemen, zorg voor jezelf en zo zorg je voor elkaar.

Ben je een organisator/club/manège? Heb je zorgen over het coronavirus?

Hier enkele voorzorgsmaatregelen:

  • Hygiënemaatregelen zijn de belangrijkste. Zorg ervoor dat mensen de hygiënemaatregelen kunnen volgen op je activiteiten/evenementen: geef hen de mogelijkheid om handen te wassen. Gebruik papier om je handen te drogen en geen handdrogers/air blades.
  • Samen met de overheid willen we het risico op besmetting minimaliseren. Vermijd rechtstreeks contact (handen schudden, kussen, omhelzingen…)!
  • Voorzie om de jurytoren en cafetaria voldoende te verluchten. Het belooft komend weekend beter weer te worden, maak buiten een drankgelegenheid in plaats van een cafetaria binnen.
  • De overheid raadt aan om indoorevenementen te annuleren. Voor raad en advies kan je zeker terecht bij de gouverneur van jouw provincie of jouw burgemeester.

N.B. Paarden kunnen het Coronavirus niet overbrengen en paarden worden er ook niet ziek van.

Meer informatie over het Coronavirus.

Bron: Paardensport Vlaanderen

LAAT EEN REACTIE ACHTER