Coronamaatregelen: “We doen er alles aan om wedstrijden te kunnen herstarten”

0
665
coronamaatregelen worden versoepeld voor sporters

Het Ministerieel Besluit van België heeft nieuwe versoepelingen aangekondigd. Zo zijn vanaf heden de buitenactiviteiten toegestaan. De sportgroep mag uit maximaal 25 personen bestaan, exclusief begeleiders. De horeca mag onder strikte voorwaarden geopend zijn bij deze activiteiten.

Paardenpunt Vlaanderen is bezig met de overheid om de amateursport nog verder te openen.  “We hebben voldoende bewezen dat binnen de coronamaatregelen wedstrijden organiseren perfect mogelijk is voor de prof- en topsporters, dus net zomin als de amateursporters begrijpen wij ook niet waarom dat ook voor hen niet het geval zou zijn”, aldus een woordvoerder van Paardenpunt Vlaanderen. “We doen er alles aan om alle sporters tijdens het Pinksterweekend weer die langverwachte wedstrijdervaring te kunnen bieden!”

Sporters onder de 13 en 13 tot 18 jaar

Kinderen die onder de 13 jaar oud zijn mogen uit één buitenschoolse activiteit kiezen. Sporten in een binnen accommodatie mag met maximaal 10 personen en buiten met maximaal 25 personen. Begeleiding wordt in beide gevallen niet meegeteld in het maximaal aantal personen. Contact mag alleen wanneer dit noodzakelijk is voor de sport.

De voorkeur gaat wel uit na het buiten sporten. Georganiseerde binnen activiteiten mogen ook pas plaats vinden ná goedkeuring van de lokale overheid. Vraag dus eerst toestemming aan je gemeente.

Sporters vanaf 19 jaar

Vanaf 19 jaar is indoor sporten verboden. Voor deze groep is paardrijden in de buitenlucht toegestaan met een maximaal van 25 personen wanneer dit van te voren is georganiseerd. Niet georganiseerd paardrijden mag met maximaal 10 personen en alleen buiten. Wedstrijden zijn ook in deze leeftijdscategorie nog niet toegestaan voor niet beloftevolle jongeren.

Op het terras na het sporten

De coronamaatregelen laten het toe om terrassen bij cafés, bars en restaurants te openen onder strenge voorwaarden. Dus dit geldt ook voor sportkantines. Opgelet: Het principe dat er geen publiek is toegelaten op georganiseerde activiteiten (trainingen, oefenparcours..) blijft!

Terrassen zijn geopend van acht uur in de ochtend tot tien uur in de avond. Er mogen maximaal vier personen aan een tafel met tussen elke tafel anderhalve meter afstand. Het dragen van een mondmasker is verplicht zodra je van je tafel af gaat. Eten en drinken mag dus ook alleen aan een tafeltje.

Tekst: Isa Vorkink voor Cap Magazine, Overname zonder bronvermelding én toestemming via redactie@capmagazine.eu is niet toegestaan.

Bron: PaardenPunt Vlaanderen

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER