BK blikt terug op een geslaagde 2020-editie

0
821

Het coronavirus zorgt dit jaar voor een grote uitdaging bij het organiseren van evenementen. Met maar één maand voorbereiding, in ook nog eens een zeer onzekere tijd, begon de organisatie afgelopen woensdag 30 september met het Belgisch Kampioenschap Dressuur.

Mooie dressuursport

Net als veel andere evenementen, was er ook bij het BK Dressuur geen publiek toegestaan. Speciaal voor de paardenliefhebbers was alles te volgen via een livestream. Het team wat er wel bij mocht zijn kreeg mondkapjes om te dragen. Alle ruiters hebben gestreden om de felbegeerde titel Belgisch Kampioen 2020 en dat zorgde voor mooie dressuursport.

Onzekere aanloop

In april moest het evenement, dat oorspronkelijk gepland stond voor 28 mei t/m 1 juni, gecanceld worden vanwege de situatie rondom Corona. Langere periode was het onzeker of er dit jaar een Belgisch Kampioenschap georganiseerd kon worden. Maar begin september was dan toch de kogel door de kerk en kon het kampioenschap plaatsvinden. De verplaatsing van eind mei naar eind september betekende, dat de locatie niet in de buitenlucht maar indoor moest plaatsvinden. Al met al een onzekere periode in aanloop naar het kampioenschap, maar we hebben kunnen genieten van de dressuursport op het hoogste niveau.

Overwinningen

Het weekend werd afgesloten met een prachtige overwinning in de Grote Tour Kür op muziek van Laurence Roos met Fil Rouge, zij mag zichzelf Belgisch kampioene dressuur 2020 noemen. Roos en Fill Rouge zijn overigens momenteel de beste Belgische combinatie in de FEI Rankings. In de kleine tour was het Tom Heylen die naar de eindwinst reed met El Capone.

Ook in de andere rubrieken was er een strijdlustige sfeer aanwezig tussen de gedreven ruiters. Zo schreef Laura Luyten de Young Riders titel op haar naam met haar paard Lamborghini, reed Amber Hennes bij de Children met Allegro v/h Trichelhof naar de overwinning en ging Jette de Jong er samen met Heavenly Charming vandoor met de Belgische titel bij de Junioren. In grote getallen kon het publiek door middel van de livestream genieten van diverse prachtige dressuurcombinaties.

Bijzondere editie

Een zeer geslaagd BK Dressuur, aldus Jorinde Verwimp: ‘Het was een bijzondere editie van het Belgisch Kampioenschap, eentje die er vooral was voor de ruiters, de paarden en de eigenaren van de paarden. Iedere vraag aan de organisatie werd correct behandeld en er werd echt gekeken naar wat we nodig hadden om een fijn kampioenschap te kunnen rijden. Daarnaast stak het programma, ondanks Corona, goed in elkaar. Al met al een kampioenschap voor in de boeken!’

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Persbericht

Foto: Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER