Belgische federaties: Verlenging wedstrijdstop tot 11 april

0
749
Wedstrijdstop wordt verlengd tot en met 11 april 2021 vanwege rhinovirus
© DigiShots

De FEI besloot afgelopen vrijdag om de wedstrijdstop vanwege het Rhinovirus te verlengen tot en met 11 april 2021.

Het Directiecomité van KBRSF ging in overleg om het besluit van de FEI samen met Paardensport Vlaanderen en LEWB op te volgen. Er geldt dus een wedstrijd stop voor alle niveaus en disciplines in de paardensport tot en met 11 april 2021

Tien overleden paarden

Het is niet mogelijk om Rhino uit te roeien omdat het in veel landen endemisch is. Er zijn inmiddels al tien paarden overleden aan het Rhinovirus. Met elkaar moeten we er voor zorgen dat we doormiddel van maatregelen voorkomen dat er meer paarden overlijden aan het virus.

Geblokkeerd in databank

De paarden die bij de concoursen in Valencia Vejer de la Frontera en Doha zijn geweest zijn al eerder geblokkeerd in de FEI- en de nationale databank. Toch is het noodzakelijk om alert te zijn en te blijven. Het is belangrijk dat iedereen zijn paarden binnen eigen bubbel houden. Het reizen van de paarden naar andere paardenbubbels is een zeer groot risico.

Verlengde ‘lockdown’

Deze verlengde ‘lockdown’ voor paarden is erg belangrijk om de verspreiding van het Rhinovirus te vertragen en te voorkomen. Zodat we in het zomer seizoen de paarden weer veilig deel kunnen nemen aan de wedstrijden.

Bijdrage in het welzijn

Activiteiten zoals wandelen, sportkampen en lessen binnen de eigen paardenbubbel kun wel door gaan. Het is een bijdrage aan het welzijn van de paarden en de mensen die hieraan deelnemen. Waar nodig kunnen clubs extra maatregelen nemen. Neem contact op met je eigen club, vereniging of stal om te horen wat hun maatregelen zijn.

Lees ook: KBRSF, Paardensport Vlaanderen en LEWB nemen maatregelen tegen verspreiding EHV-1

Bron: Equibel.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER