Alle activiteiten afgelast tot en met 4 april i.v.m. Coronavirus

0
1053

Naar aanleiding van de kritieke situatie omtrent het Coronavirus én de beslissing van de minister van Sport, Ben Weyts, heeft Paardensport Vlaanderen beslist om alle activiteiten (indoor én outdoor: sportactiviteiten, wedstrijden, opleidingen, brevetten, stages) af te gelasten tot en met 3 april 2020. In eerste instantie was dat tot en met 31 maart, maar als snel werd daar enkele dagen bij getrokken.

“Gelet op de verdere verspreiding van het coronavirus en gelet op de geactualiseerde inzichten en aanbevelingen van gezondheidsdeskundigen, willen ook wij, Paardensport Vlaanderen, uitdrukkelijk en proactief haar maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen.”

De sportsector zegt geen katalysator te willen zijn voor de verdere verspreiding van het virus. “Het is de grote kracht van onder andere ook de  paardensport dat het veel mensen samenbrengt, maar die kracht wordt een kwetsbaarheid wanneer een virus zich verspreidt overal waar grote groepen samenkomen”. Dit was ook voor ons geen makkelijke beslissing en we weten dat grote gevolgen met zich meebrengt voor alle betrokken partijen.

Wat betekent dit concreet:

  • WEDSTRIJDEN & ORGANISATOREN VAN WEDSTRIJDEN:

Alle nationale en provinciale wedstrijden worden afgelast tot en met 31/03/2020. De situatie wordt constant opgevolgd en wordt in de loop van de komende weken geëvalueerd in overleg met de betrokken partijen en het Kabinet van Sport.

  • CLUBS:

Samenkomsten (op alle mogelijke manieren) moeten vermeden worden, alsook in de club. Het is onze verantwoordelijkheid en burgerplicht om groepsgebeuren niet aan te moedigen en iedereen bewust te maken van het besmettingsgevaar.

Dit wil uiteraard niet zeggen dat wij vragen aan de clubs om te sluiten. Het dierenwelzijn staat zoals steeds voor op. De zorg voor onze viervoeters komt uiteraard niet in gedrang, we vragen enkel om bewust te zijn van het besmettingsgevaar bij contact met anderen.

  • ALGEMEEN:

Sport bevindt zich in het hart van onze samenleving. Vandaag moet iedereen zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen en solidariteit tonen met iedereen die getroffen is door het virus en iedereen die nog zou kunnen getroffen worden in de komende weken en maanden.

De situatie wordt constant opgevolgd. Hou zeker onze website in de gaten voor meer informatie. We houden jullie op de hoogte bij wijzigingen.

Bron: Persbericht Paardensport Vlaanderen

Foto: Istockphoto/da-kuk

LAAT EEN REACTIE ACHTER