Webinar Ontwormingsmanagement

0
956
Webinar Ontwormingsmanagement
Foto: Digishots

Samen met Paardenpunt Vlaanderen organiseert het Departement Landbouw en Visserij een webinar over het ontwormen van paarden.

Het wordt een steeds belangrijkere uitdaging om de infectie van parasieten te verminderen. Parasieten lijken steeds meer resistentie te hebben ontwikkeld tegen ontwormingsmiddelen en deze zijn daardoor niet meer goed werkend. Dat zorgt ervoor dat er actie moet worden ondernomen hiertegen.

Vragen die worden behandeld

Moeten alle paarden steeds preventief ontwormd worden volgens een vast ontwormingsschema?

Kan mestonderzoek en/of gericht ontwormen helpen in de strijd tegen parasieten én resistentie?

Zijn er management tools die ons kunnen helpen in deze strijd?

Programma

Het programma begint met een verwelkoming van alle deelnemers aan de webinar. Daarna wordt verteld over het ontwormen van paarden: wie, waarom en wanneer. Prof. Dr. Edwin Claerebout – Ugent – faculteit Diergeneeskunde, vakgroep Virologie, Parasitologie en Immunologie zal aan het woord komen en hierover vertellen. Daarna kunnen de deelnemers vragen stellen om de informatie goed en volledig op te kunnen nemen.

Details

Deze webinar over het ontwormen zal online plaatsvinden op dinsdag 6 april 2021. Het begint om 20:00 en zal ongeveer na een uur en een kwartier klaar zijn, rond 21:15.

Iedereen kan gratis deelnemen om meer kennis op te doen over het ontwormen en om resistentie tegen te gaan. Na het inschrijven ontvang je een dag voor de webinar een link waarmee u kunt aanmelden voor de webinar en kunt deelnemen hieraan.

Inschrijven kan via deze inschrijvingslink

Bron: Paardenpunt Vlaanderen

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER