Win een les van: Gaëtan Bocklandt

0
1932
Gaëtan Bocklandt

Waar voor velen van ons het rijden van Grand Prix dressuur al een bijna onmogelijke opgave is, doet dressuurruiter Gaëtan Bocklandt er een schepje boven op. Hij rijdt de Grand Prix oefeningen met een Neckrope. Inspirerend? Absoluut. CAP Magazine bezocht Gaëtan, en het resultaat lees je terug in de nieuwste CAP Magazine.

Harmonisch paardrijden

In dit interview vroeg CAP Magazine bijvoorbeeld wat het moment voor Gaëtan was dat hij besloot zelf bitloos te rijden. Gaëtan antwoordde hierop: “De wil om harmonisch te kunnen paardrijden is voor mij steeds het belangrijkste streefdoel geweest. Steeds heb ik getracht te zoeken naar de meest paardvriendelijke weg. Tijdens deze zoektocht heb ik ook ondervonden dat ik enorm veel voldoening haal uit het trainen, begeleiden en coachen van ruiters. Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en begeleid momenteel dagelijks leerlingen op allerhande niveaus en disciplines. Ik tracht hen op een correcte paardvriendelijke manier te helpen om een leuk resultaat te krijgen, die voor zowel paard als ruiter resulteert in harmonie.

“Eens je hen vroeg de handrem af te zetten, werden ze onzeker”

Onzeker

Het waren dus Gaëtan’s leerlingen die hem inspireerden. “Het bitloos rijden is zeker gegroeid uit de ondervinding dat vele leerlingen die kwamen trainen, het bit zagen als een noodzakelijk iets en niet als een hulpmiddel. Eens je hen vroeg de handrem/noodrem af te zetten, werden ze onzeker. Ik heb geleerd dat het helpt om de zaken niet alleen auditief uit te leggen, maar ook visueel. Zelf tracht ik ook steeds bij te leren door goed om me heen te kijken op wedstrijden, andere stallen, andere ruiters,… zelfs al ligt onze werkwijze ver uit elkaar. Het is belangrijk open te staan voor de theorieën van anderen, zonder te veroordelen en dat in te passen in je eigen visie. Mijn doel is te tonen dat we met minder meer kunnen bekomen en dat er geen druk en zwaar materiaal nodig is om ons doel in de klassieke dressuursport, en ook in de andere takken van de paardensport, te bereiken. Het gebruik van de neckrope toont dit behoorlijk zwart op wit. Het voelde voor mij aan als een roeping om dit ene item aan de wereld te gaan tonen en mensen aan het denken te brengen”

Win een les

Het complete interview lees je in de nieuwste CAP Magazine. Deze is nu te koop in de winkel, of online te bestellen. Het interview met Gaëtan vonden wij -als redactie- zo interessant, dat we Gaëtan vroegen les te geven aan een abonnee van CAP Magazine. Daar werkte hij graag aan mee. Wil jij deze les winnen? Lees dan verder.

Wat moet je doen, om de les te winnen?

Wat moet je doen om in aanmerking te komen voor deze unieke en onvergetelijke ervaring? Ten eerste: alleen CAP Magazine-lezers met een abonnement kunnen deelnemen aan de actie. Ben je nog geen abonnee en wil je toch kans maken op de les, klik dan hier.

Gaëtan Bocklandt

Abonnement geregeld? Mail je naam en adres vóór 1 augustus naar onze redactie (redactie@capmagazine.eu), vermeld daarbij het niveau van jou en je paard en waar je met Gaëtan graag aan wilt werken. Stuur een filmpje mee van ongeveer één minuut (bij voorkeur via een link op YouTube), zodat we een impressie hebben van jullie als combinatie. Het maakt niet uit of je bitloos of met bit wilt lessen bij Gaëtan, zolang je maar met een doel voor ogen aan het trainen bent. Uit de ingezonden combinaties zal de redactie samen met Gaëtan Bocklandt een combinatie uit kiezen om de les aan te geven.

Bron: CAP Magazine

Foto: Ruben Karnas

Gerelateerde bedrijven

Topresultaten

Embourg Gilbert Manege

Embourg Gilbert Manege

T: +32(0)2 466 60 74

E: gilbert.embourg@gmail.com

W: -

Trefwoorden:

Bekijk bedrijfsprofiel

Naamsvermeldingen

Mardena Sporthorses

Mardena Sporthorses

T: 055-42 77 77

E: christophe@mardena.be

W: www.mardena.be

Trefwoorden:

Verwimp Dressuurstal

Verwimp Dressuurstal

T: +32(0)495 38 78 97

E: info@dressuurstalverwimp.be

W: www.dressuurstalverwimp.be

Trefwoorden:

LAAT EEN REACTIE ACHTER