Westpoint: de hengst die álles heeft!

0
445
Kirsten Beckers - Westpoint © DigiShots

Wat is hij mooi, de KWPN-hengst Westpoint! Hij combineert een prachtig exterieur met geweldige sportresultaten. Aan het begin van zijn carrière was hij al veelbelovend, als verrichtingskampioen en PAVO Cup-winnaar. De black beauty werd wereldkampioen als zesjarige en ontwikkelde zich daarna tot een succesvol Grand Prix-paard. En alsof dat nog niet genoeg is… Westpoint is óók een echt vaderpaard en kreeg daarom bij het KWPN het felbegeerde keurpredicaat.  

Informatie over dekken met Westpoint

Westpoint voert het gewaardeerde bloed van Jazz, Michelangelo en Le Mexico. Naast top dressuurgenen voegt hij dus ook Trakehner (adel en hardheid!) en springbloed toe. De fokwaarde dressuur van Westpoint is 158, met een betrouwbaarheid van 93 procent. De hengst treedt daarmee in de voetsporen van zijn vermaarde vader Jazz, die nog steeds de fokwaarderanglijsten in Duitsland en Nederland aanvoert. Net achter zijn zoon – halfbroer van Westpoint – GLOCK’s Johnson TN prijkt Jazz op plek 2 op de WBFSH wereldranglijst.

Bekende Westpoint-kinderen

GLOCK’s Casper

Een aantal nakomelingen van Westpoint wordt inmiddels uitgebracht op het hoogste niveau. GLOCK’s Casper (mv. Goodtimes) wordt al sinds zijn vijfde gereden door Hans Peter Minderhoud. Op alle CDI’s waarin het duo van start ging, werden scores van ruim boven de 70% neergezet. Casper is een krachtpatser, met een hele goede stap, geweldige appuyementen en verruimingen én een super passage en piaffe.

Eastpoint

Dan noemwen we de aangewezen KWPN-hengst Eastpoint (mv. Negro). Met Lynne Maas vormt hij een prachtige combinatie. De amazone voelde van jongs af aan het talent voor de Grand Prix-oefeningen bij haar donkerbruine hengst en die verwachtingen zijn ook uitgekomen.

Chardonnay

Ook in de Grand Prix uitgebracht, is VMF Calrieta H (mv. Wellington), beter bekend als Chardonnay. Stephanie de Frel leidde de merrie op en startte haar bijvoorbeeld in de Nations Cup in Hickstead; Diederik van Silfhout nam de teugels over in 2020 en ook hij zette 70+ scores neer in de GP.

Darabel

Darabel (mv. Don Schufro) kennen we als fantastisch keuringspaard; in 2015 werd ze NMK-kampioene bij de keur- en elitemerries. Daarnaast liep ze tot en met de Inter II met amazone Vai Bruntink, terwijl ze ook volop werd ingezet voor de fokkerij middels et. Dat leverde onder andere de goedgekeurde hengsten Kilimanjaro (v. Bordeaux) en Kitiyakana (AES, v. All at Once) op en de elitemerries en IBOP-toppers Irabel (v. Charmeur) en Inebel Taonga (v. Negro).

Chesspoint

Chesspoint (mv. Ferro) werd door Mieke Naberink bij de Young Riders en in de Inter II uitgebracht. Vorig jaar startte ze de talentvolle grote bruine zelfs in de U25. Nu staat Chesspoint bij een nieuwe amazone, die hij inmiddels haar eerste succesvolle Lichte Tour-punten bezorgd heeft.

Evita Ronia

Diana van de Bovenkamp is de amazone van de chique merrie Evita Ronia (mv. Oscar). Het duo stond diverse keren op het podium tijdens NK’s en won teamzilver op het Europees Kampioenschap bij de Young Riders in 2018. Daarna startte ze Evita door in de Lichte Tour en Inter II. Onlangs is Evita verkocht aan Junioren-amazone Levy Janssen.

Zonen en kleinzonen

Bij het KWPN is de rechtstreekse Westpoint-zoon Hummer (mv.Farrington) goedgekeurd. Daarnaast leverden Westpoint-dochters nog een aantal goedgekeurde hengsten. We noemden al Kilimanjaro en Kitiyakana. Ook Kaygo (v. Capri Sonne jr) is een goedgekeurde kleinzoon. Hij is geselecteerd voor het WK Jonge Dressuurpaarden dit jaar en loopt zich op dit moment onder Thamar Zweistra in de kijker in jongepaardenrubrieken.

Net als Jazz!

Westpoint treedt als vaderpaard in de voetsporten van de stempelhengst Jazz, die vorig jaar overleed. Ook Jazz is nog altijd beschikbaar voor de fokkerij!

Informatie over dekken met Jazz

Informatie over dekken met Westpoint

Let op: speciale actieprijs tot 15 mei!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER