Waanzinnige collectie Excellent Dressage Sales nu online

0
564
Het Grand Prix-paard Dutch Dandy DJ komt ook onder de virtuele hamer.

Vorige week lanceerde het team van EDS de eerste opvallende paarden van de 2021-collectie. Ruiters over de hele wereld toonde direct hun interesse in het aanbod. Vandaag is de collectie compleet gepresenteerd. Op dinsdag 23 maart vanaf 19.00 uur is de veiling geopend en deze loopt af op zaterdag 27 maart vanaf 19.00 uur. In totaal komen er 48 zeer kwaliteitsvolle paarden onder de virtuele hamer.

Bekijk hier de hele collectie.

Ongekende kwaliteit

Met een arsenaal aan Lichte en Zware Tour paarden valt de veiling op. Het is uniek hoeveel hoogopgeleide paarden, zoals het Grand Prix-paard Dutch Dandy DJ (v. Lord Leatherdale), het Lichte Tour-paard De Vito (v. Johnson) en het zeer succesvolle U25-paard Ewoud (v. Sir Oldenburg), op één veiling te koop komen. Maar de jonge garde van de veiling trekt niet minder de aandacht. De collectie jonge paarden kenmerkt zich door een ongekende kwaliteit. Paarden met uitstraling, een zeer goed bewegingsmechanisme en een fijn karakter. Opvallend is de kwaliteit van stappen, die door de hele collectie heen zeer goed is. Een belangrijke eigenschap van een goed dressuurpaard. In het oog springende jonge paarden zijn onder andere No Limit D (v. For Romance I) en Nayan (v. Dream Boy).

No Limit D (v. For Romance I)
Nayan (v. Dream Boy)

Breed scala aan opleidingsniveaus

“Dit jaar zijn we er bijzonder goed in geslaagd om een complete collectie te selecteren”, vertelt Joop van Uytert. “We hebben natuurlijk klanten met uiteenlopende wensen. De één is op zoek naar een goede driejarige terwijl een andere klant een schoolmaster wil of een paard voor de Subtop, richting Prix St. Georges en Grand Prix paard. Het is ons gelukt om een breed scala aan opleidingsniveaus te selecteren. Daarnaast heeft ook iedereen een verschillend budget en dat maakt onze veiling zo aantrekkelijk. Kopers kunnen ook echte meevallers hebben qua prijs, dit is in het verleden al gebleken. Er zijn al vele succesvolle paarden uit EDS ontstaan die destijds relatief zeer betaalbaar waren. We proberen zoveel mogelijk te selecteren op kwaliteit en gezondheid. Ik durf wel te zeggen dat er voor iedere paardenliefhebber een geschikt paard in de veiling komt.”

Wereldwijd bereik

In 2020 liet de organisatie van de Excellent Dressage Sales al zien dat ze via een online veiling hun klanten prima kunnen bedienen. Door de huidige coronamaatregelen wordt de veiling ook dit jaar online georganiseerd. Nico Witte: “Vorig jaar moesten we snel schakelen om ons prachtige evenement om te zetten naar een online editie. Toen werd het al een succes en dit jaar zijn we nog veel beter voorbereid op een online veiling. We bereiken met onze kanalen dressuurliefhebbers over de hele wereld. We hebben extra beeldmateriaal opgenomen, zodat onze klanten een goed beeld krijgen van de paarden. Natuurlijk is het ook mogelijk om de gereden paarden uit te proberen. Van deze mogelijkheid is vorige week al volop gebruik gemaakt en ook de komende weken staan veel afspraken gepland. Potentiele kopers kunnen de paarden in alle rust uitproberen.”

Gratis registreren

De veiling gaat open op 23 maart en loopt op zaterdag 27 maart af. Om te bieden dient u zich eerst te registeren. Dat kan hier heel eenvoudig en gratis.

Nieuwsgierig geworden naar de hele collectie? Bekijk hem hier.

 

 

Media Primair is de betrouwbare partner voor online veilingen. Naast de online veiling-applicatie van Excellent Dressage Sales (EDS) ontwikkelde Media Primair ook de veilingtool en marketing voor onder andere Van Olst Sales, Veulenveiling Borculo en Paardenveilingonline.

LAAT EEN REACTIE ACHTER