Van Olst Sales: Bieden op toekomstige kampioenen vanaf 12.00 uur

0
642
Van Olst Sales - Pinot Noir

Vrijdag 29 oktober vanaf 12.00 uur is het zo ver: dan kan het bieden op één van de zestien dressuurtalenten van de Van Olst Sales beginnen! Er is weer een geweldige collectie van zestien gereden dressuurpaarden geselecteerd. Vanaf maandag 1 november 20.00 uur worden de eerste paarden afgeslagen en weet u of u een toekomstige kampioen op stal krijgt!

Alle paarden zijn afkomstig uit de Van Olst-opfok. De hele historie van het paard is dus bekend bij Van Olst. Op een enkel paard na zien we in de pedigree de bekende en succesvolle Van Olst-formule terug, met namen als Negro, Lord Leatherdale, Inspire, Painted Black en andere hengsten die ter dekking staan op het bedrijf in Den Hout.

Afslag Van Olst Sales: 1 november

De paarden uit de collectie zijn zorgvuldig voor u geselecteerd. Van elk paard is er informatie en beeldmateriaal te vinden op Van Olst Sales.

U kunt zich NU registreren om vanaf 29 oktober 12.00 uur een bod te kunnen uitbrengen op uw favoriet(en). Het bieden gaat door tot en met 1 november, als de afslag plaatsvindt vanaf 20.00 uur.

Opleiding en training

De collectie bestaat uit één zevenjarige, één vijfjarige, en verder alleen vier- en driejarige paarden. Alle paarden worden getraind door de kundige stalruiters van Van Olst Horses, waaronder Charlotte Fry, en zijn klinisch en röntgenologisch gekeurd.

Van Olst-collectie

Eerder stelden we al de veilingpaarden Jack, Liberty, Guinness, Depay en Irvin aan u voor; deze keer presenteren we graag Mistral, Mabel, Pinot Noir, Nirvana en Noire NA.

8. Mistral (Flamingo x Haarlem x Contango)

AfbeeldingVan Olst Sales – Mistral 

Deze vierjarige ruin valt op door zijn balans, zowel in zijn functionele en goede gangen als in zijn karakter. Vader Fiamingho is een zoon van de Duitse stempelhengst Fürstenball die in Oldenburg hard aan de weg timmert. De moeder van Mistral is de prestatie merrie Santana v. Haarlem die al drie nakomelingen gaf die 1.30 m. springen of hoger zijn geklasseerd. Verder in de moederlijn zien we diverse dressuur- en springpaarden die succesvol zijn in de sport op nationaal en internationaal niveau.

9. Mabel (Dettori x Lord Leatherdale x Negro)

AfbeeldingVan Olst Sales – Mabel 

Desperado zoon Dettori tekent voor het vaderschap van Mabel. Mabel is een ster en voorlopig keur merrie en in het bezit van D-oC predicaat. Dit voorjaar bracht ze een veulen van George Clooney en na het afspenen is de training van Mabel weer opgepakt. Afgelopen jaar is ze zadelmak gemaakt en ongeveer een maand gereden. Op de video van deze veiling is ze voor de vijfde keer gereden.

Haar moeder Enjoy v. Lord Leatherdale is inmiddels preferent en gefokt uit de Negro merrie Wiegro die ook de moeder is van de NRPS gekeurde hengst Chapter Leatherdale v. Lord Leatherdale en de Z dressuurpaarden Dreamer en Heavy Leatherdale beide afstammend van Lord Leatherdale.

10. Pinot Noir (Painted Black x Chippendale x Sandro Hit)

AfbeeldingVan Olst Sales – Pinot Noir 

Painted Black stond zelf ter dekking bij Van Olst Horses en uit deze succesvolle periode komt ook deze Pinot Noir. Zijn moeder Honey D’Or is uitgebracht in het ZZ zwaar en stamt af van Chippendale in combinatie met een Duitse moederlijn die terug gaat op Sandro Hit. Pinot Noir is inmiddels goedgekeurd bij het NRPS en heeft zijn eerste zadelpresentatie met goed gevolg afgelegd.

17. Nirvana (Glamourdale x Rousseau x Bustron)

AfbeeldingVan Olst Sales – Nirvana 

Deze grote en goed ontwikkelde Nirvana is een dochter van de zwarte geweldenaar Glamourdale. Op de stamboekkeuring in Den Hout werd ze met oa 80 punten voor de draf ster en aansluitend voorlopig keur. Haar moeder Zhakira is ook in het bezit van deze predicaten en stamt af van de Ferro zoon Rousseau. Zhakira is ook de moeder van de tweede bezichtingshengst Hawkeye v. Apache en van de volle zus van Nirvana, Layla die inmiddels elite is. Op basis hiervan kan voor Zhakira het predikaat ‘preferent’ worden aangevraagd.

Grootmoeder Hurricane v. Bustron is al moeder van 3 Z-dressuur paarden en grootmoeder van meerdere succesvolle Lichte Tour paarden.

18. Noire NA (Painted Black x Lord Leatherdale x Negro)

AfbeeldingVan Olst Sales – Noire NA  

Wederom een afstamming van Painted Black in deze veiling. Nu gecombineerd met de merrie Izzy Lady NA, die afstamt van de zeer succesvolle combinatie Lord Leatherdale en Negro. Deze combinatie zien we ook terug bij de Olympische hengst Everdale, Wereldkampioen Glamourdale en de Grand Prix hengst Chippendale. De Negro dochter Milady, de overgrootmoeder van Noire NA, is een volle zus van het Grand Prix dressuurpaard Bailey die zeer succesvol is onder het zadel van Maxime van der Vlist.

Bekijk ook de overige paarden in de collectie talentvolle dressuurpaarden.

Bieden? Eerste registreren!

Voordat u kunt bieden tijdens de Van Olst Sales Online veiling, dient u zich eerst te registreren. Na registratie kunt u de veiling op de voet volgen. Aftelklokken geven continu aan hoeveel tijd u nog heeft om een bod uit te brengen.

Registreren is gratis

Zonder registratie (aanmelden) is het niet mogelijk om een bod uit te brengen. Registreren is gratis.

Na registratie ontvangt u direct een e-mail om uw account te activeren.

Informatie en uitproberen

Wilt u meer informatie of wilt u de paarden uitproberen – met inachtneming van de coronaregels – dan kunt u contact opnemen met: +31 162 429360 of een e-mail sturen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER