“Thuis met Bosco bezig zijn is al een cadeautje”

0
1453

Kijk snel op hengstbosco voor meer informatie over dekken met Bosco.

We weten het: paardenevenementen en wedstrijden zijn afgelast vanwege het corona virus. Ook de knappe palomino hengst Bosco stond te trappelen om zijn vorderingen te laten zien. Hij moet echter maar even geduld hebben, samen met zijn amazone Esmee van Gijtenbeek.

De amazone kreeg Eyecatcher Bosco in november vorig jaar te rijden. Begin dit jaar maakte het duo het wedstrijddebuut, in het ZZ-Licht. Inmiddels zijn ze in de trainingen al een flink eind verder.

Werklust

Wat Esmee vooral opviel toen ze er voor het eerst op stapte, is de enorme werklust van Bosco. “Daarnaast is het een heel intelligent en leergierig paard. We gingen dan ook razendsnel na een paar maanden. Met de oefeningen heeft hij – met al zijn lossigheid en goede basisgangen – totaal geen moeite.”

Nuchter paard

De hengst is ook mega braaf. “Hij gedroeg zich op zijn eerste wedstrijd voorbeeldig; hij keek nergens naar en bleef gewoon bij de les, net als thuis. We kunnen nog veel punten winnen als we nóg beter op elkaar ingespeeld raken. Daar hebben we nu de tijd voor. Ik had het superleuk gevonden om weer met hem op wedstrijd te gaan, maar het is niet anders.”

Mooi smoeltje

De amazone noemt Bosco heel mensgericht en vrolijk, en hartstikke braaf. “Ik word welke dag weer zo blij van hem! Dan zie je dat mooie smoeltje van hem over de staldeur, geweldig toch! Het is gewoon een cadeautje om op hem te mogen rijden.”

Vanaf dit moment houden we je regelmatig op de hoogte van de vorderingen van de Benicio-zoon, en nieuwtjes over de hengst. Interesse in (dekken met) Bosco? Kijk dan op de persoonlijke website van Bosco.

Bosco heeft ook een eigen Facebookpagina. Word snel vrienden!

Foto: Sanne van der Meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER