Stempelhengst Blue Hors Don Schufro is niet meer

0
1716

De Deense stoeterij Blue Hors liet gisteren weten dat hun hengst Don Schufro is overleden. De legendarische stempelhengst en Grand Prix-dressuurpaard is 27 jaar geworden.

Don Schufro deed in 2008 mee aan de Olympische Spelen onder Andreas Helgstrand en won toen teambrons. Daarnaast zorgde hij voor overwinningen in de Grand Prix en ook in enkele wereldbekerwedstrijden.

Weihegold OLD

De koffievos tekende voor talloze succesvolle nakomelingen. Een van de bekendste is de merrie Weihegold OLD, die onder Isabell Werth zeer succesvol is in de dressuurring en door eigenaresse Christine Arns-Krogmann ook voor scoort met haar nafok. Ze bracht bijvoorbeeld al enkele goedgekeurde zonen en kleinzonen, zoals de invloedrijke Diamond Hit.

Boegbeeld van Blue Hors

Don Schufro, destijds verrichtingskampioen van het Oldenburger Verband, was de eerste aankoop van de Blue Hors-fokkerijleider Esben Møller, die inmiddels is overgestapt naar Helgstrand Dressage. De hengst ontwikkelde zich tot het boegbeeld van de stoeterij. Het is niet zomaar dat bij de ingang van de stoeterij een levensgroot beeld van Don Schufro prijkt.

Olympisch brons

Andreas Helgstrand reageerde kort nadat het nieuws van het overlijden van Don Schufro bekendgemaakt was: “Het is ongelooflijk triest dat een van ‘ s werelds beste hengsten niet meer leeft; een hengst waar ik zelf veel geweldige momenten mee heb beleefd, met Olympisch brons in Hong Kong als meest bijzondere gebeurtenis.”

“Legende van onze tijd”

Helgstrand noemt Don Schufro ‘een van de legendes van onze tijd’. “Hij is de vader van een groot aantal paarden die zich echte winnaars hebben getoond, van jongepaardencompetities tot en met Olympische Spelen. Hij is een uniek paard dat over de wereld bekend is – en gelukkig leven zijn genen voort in zijn vele nakomelingen.”

Bron: Facebook Blue Hors

Foto: Blue Hors

Gerelateerde bedrijven

Topresultaten

Toerisme Limburg

Toerisme Limburg

T: +32(0)11 30 55 00

E: info@toerismelimburg.be

W: www.paardenprovincie.be

Trefwoorden:

Bekijk bedrijfsprofiel

Naamsvermeldingen

Vakantie te paard

Vakantie te paard

T: +32(0)9 362 53 84

E: info@vakantietepaard.be

W: www.vakantietepaard.be

Trefwoorden:

Little Creek Ranch

Little Creek Ranch

T: +32(0)473 59 97 73

E: littlecreek@edpnet.be

W: www.littlecreek.be

Trefwoorden:

LAAT EEN REACTIE ACHTER