Paralympics in Tokio van start!

0
623
Manon Claeys - San Dior © DigiShots

Na de Olympische Spelen gaan deze week de Paralympics beginnen in Tokio. België wordt wat de para dressuur betreft vertegenwoodigd door Barbara Minneci (Grade III) met Stuart, Manon Claeys (Grade IV) met San Dior, Michèle George (Grade V) met Best of 8 en Kevin Van Ham (Grade V) met Eros van ons Heem. Ciska Vermeulen (Grade V) met Rohmeo is de reservecombinatie.

Vanmorgen werd bekend dat alle paarden voor team België goed door de vetcheck gekomen zijn. Daarom kunnen zij zich nu opmaken voor de eerste wedstrijd morgen, donderdag 26 augustus. De startlijsten zijn inmiddels bekend gemaakt.

Donderdag Grade II, IV en V

Donderdagochtend en -middag staan de individuele proeven op het programma. Deze starten om 9.00 uur Belgische tijd met Grade II. Daarna begint Grade IV om 10.51 uur.

Voor België komt daarin Manon Claeys aan de start, samen met haar paard San Dior. Zij starten om 11.54 uur. De dag wordt afgesloten met Grade V vanaf 13.31 uur. Daarbij verschijnen Michèle George met Best of 8 in de ring, om 13.58 uur en Kevin Van Ham met Eros van ons Heem om 15.29 uur.

Vrijdag Grade I en III

Vrijdag krijgen de ruiters uit Grade I en Grade III de gelegenheid om voor een individuele medaille te strijden. In Grade III komt Barbara Minneci in actie met Stuart.

Klik hier voor alle startlijsten van de Paralympische Spelen (NB bij ons is het zeven uur vroeger dan in Japan).

Foto: DigiShots

LAAT EEN REACTIE ACHTER