Paralympics | GOUD voor Michèle George: “Wéér winnen is als een droom”

0
816

Het succes op de Paralympische Spelen in Tokio kan niet op voor ons land. Michèle George bezorgde België het eerste goud! Het is haar vierde paralympische titel. De 47-jarige amazone maakte haar favorietenrol waar en werkte een bijna foutloze proef af met Best of 8 en kreeg 76,476%.

“Het is overweldigend”, reageert een dolgelukkige Michèle George. “Ik vind de juiste woorden niet voor deze titel. Ik ben heel tevreden over de prestatie van mijn paard. Ik weet niet hoe ik het moet zeggen, maar ze stond er echt helemaal.”

“Best of 8 is de atleet”

“Dit is nog maar mijn zesde wedstrijd met Best of 8, maar ze volgde mij blindelings. Ik verwachtte wel een goede prestatie van haar, maar dit was echt super. Zij is de echte atleet van ons tweeën”, aldus Michèle. “Het kon niet beter. Het gevoel was heel goed. Een paard is zoals een partner, je weet hoe het paard zich voelt. Je voelt dat gewoon. De spanning na mijn oefening was groot. Hier opnieuw goud nemen, is als een droom. Het is echt top. Ik geniet van elke seconde.”

Zwaarste Spelen qua voorbereidingen

“Dit was een heel aparte wedstrijd, in deze weersomstandigheden, met de hitte en de vochtigheid. Dat kan je nergens ter wereld nabootsen. Sommige paarden hebben daar last van en presteerden minder vandaag. Dat kon je duidelijk zien. Wat betreft van voorbereiding was dit de moeilijkste van mijn drie Spelen. Ik ben iemand die graag alles tot in de puntjes voorbereid. Dat kon hier niet. Ik geef eerlijk toe: dat heeft een heel belangrijke rol voor mij gespeeld. Maar het is allemaal goed afgelopen.”

Boven zichzelf uitstijgen

De amazone geeft aan goed om te kunnen gaan met haar rol als favoriet. “Er lag veel druk op mijn schouders. Je voelt dat de mensen allemaal opnieuw verwachten dat je zal winnen. Maar ik kan daar goed tegen. Ik hield er op school ook altijd van om examens te doen. Dat gaf me een boost. Ik kan boven mezelf uitstijgen in zo’n situaties.”

Uitslag Paralympics individuele proef Grade V

CAP Magazine/Sporza.be

Foto: FEI Dressage

LAAT EEN REACTIE ACHTER