Paralympics | GOUD en BRONS voor België

0
604

Opnieuw succes op de laatste dag van de Paralympics in Tokio voor onze landgenoten. Michèle George voegde weer een gouden medaille aan haar paralympische prijzenkast toe in de Freestyle. Manon Claeys bemachtigde brons.

Drie tienen voor Michèle George

George pakte vorige week al een eerste gouden medaille in de individuele test (Grade V) en wilde vandaag de dubbel op haar naam schrijven met haar Best of 8. Met een prachtige score van 80.590% is dit dus gelukt! Het is al de derde keer dat ze op de Paralympics op het hoogste podium staat in de Freestyle: ook in 2012 (Londen) en 2016 (Rio) was ze de beste.

Twee keer brons voor Manon Claeys

Voor Manon Claeys was het haar tweede bronzen plak op deze Spelen. Na de individuele test afgelopen donderdag met San Dior werd ze nu ook derde in de vrije kür (Grade IV). Het goud was voor de Nederlandse Sanne Voets. Claeys deed haar oefening zonder druk en zette ook een knappe score neer: 75.680%. De Zweedse Etzner Jakobsson ging nog over onze landgenote en met de Braziliaan Riskalla moest de nummer twee van de individuele test nog komen. Maar Manon hield stand en mag zo een tweede bronzen medaille in haar prijzenkast hangen.

Ook Kevin Van Ham kwam in actie. Hij reed een nette kür die hem de achtste plaats opleverde.

Uitslag Paralympics Grade V Freestyle

Uitslag Paralympics Grade IV Freestyle

CAP Magazine/Equibel

Foto: FEI Dressage

LAAT EEN REACTIE ACHTER