Paralympics | Brons voor Manon Claeys: ‘Ik besef het nog niet goed’

0
626

Het eerste succes voor België op de Paralympics in Tokio is binnen! Manon Claeys behaalde brons in Grade IV met haar paard San Dior. Na afloop was de amazone in de wolken: “Ik besef het nog niet goed”, reageerde Claeys. “Het was heel spannend, tot de laatste combinatie. Ik durfde bijna niet te kijken, omdat ik het zo spannend vond en ik zo lang op de derde plek stond. Ik ben heel blij dat het brons gebleven is.”

“Dit is echt uniek”

Had ze dit prachtige resultaat verwacht? “Je hoopt er natuurlijk op, maar je bent toch altijd afhankelijk van de omstandigheden en van hoe je paard reageert. Dit is toch speciaal. Alle medailles zijn speciaal, maar dit is echt uniek. Ik wist dat de Nederlandse Sanne Voets eerste ging worden; zij heeft echt een klasseproef afgelegd en verdient dat goud. Ik moest afwachten tot de laatste combinatie. Toen de verlossende score kwam, heb ik toch traantjes gelaten.”

Op tijd naar bed

“Zoveel mensen hebben aan dit succes een steentje bijgedragen”, vertelt Claeys. “Iedereen die heeft meegewerkt verdient die medaille. Nu moet ik met beide voeten op de grond blijven, want morgen is het weer een nieuwe dag. Ik ga nu eerste nog naar mijn landgenoten kijken en heel hard supporteren. Daarna volgt de medailleceremonie en dan moet ik op tijd in bed, want morgen is er alweer een training gepland.”

Die landgenoten vanmiddag zijn Michèle George en Kevin Van Ham. Zij komen in actie in Grade V.

Uitslag Paralympics individuele proef Grade IV

CAP Magazine/Sporza.be

Foto: DigiShots

LAAT EEN REACTIE ACHTER