Op zoek naar een dressuurtalent? Van Olst Sales!

0
48

De Van Olst Sales voor gereden dressuurpaarden is al een begrip aan het worden: ben je op zoek naar jouw toekomstige topper, dan ben je bij deze veiling aan het juiste adres! Alle paarden zijn afkomstig uit de Van Olst-opfok.

Eigen (op)fok, dat betekent dat de hele historie van het paard bekend is bij Van Olst. Op een enkel paard na zien we in de pedigree de bekende en succesvolle Van Olst-formule terug, met namen als Negro, Lord Leatherdale, Inspire, Painted Black en andere hengsten die ter dekking staan op het bedrijf in Den Hout.

Van Olst Sales: afslag 1 november

De paarden uit de collectie zijn zorgvuldig geselecteerd. Van elk paard is er informatie en beeldmateriaal te vinden op Van Olst Sales. Je kunt je al registreren om vanaf 29 oktober een bod te kunnen uitbrengen op je favoriet(en). Het bieden gaat door tot en met 1 november, als de afslag plaatsvindt vanaf 20.00 uur.

Opleiding en training

De collectie bestaat uit één zevenjarige, één vijfjarige, en verder alleen vier- en driejarige paarden. Alle paarden worden getraind door de kundige stalruiters van Van Olst Horses en zijn klinisch en röntgenologisch gekeurd.

De Van Olst-collectie

We stellen graag Jack, Liberty, Guinness, Depay en Irvin aan je voor.

1. Jack (2014, Negro x Flemmingh)

AfbeeldingVan Olst Sales – Jack 

Het oudste paard in deze veiling is Negro-zoon Jack. Zoals bij vele nakomelingen van Negro komen de echte talenten naar boven tijdens het verzamelde werk. Deze 7-jarige ruin heeft dan ook geen probleem met de hoogste vorm van verzameling. De passage is als een klok en ook de piaffe is in goede kwaliteit aanwezig.

De moeder van Jack liep zelf op Z1 niveau en ze is ook de moeder van de volle broer van Jack, Esplendido AZ die op Lichte Tour niveau loopt.

2. Liberty (2016, Negro x Montreal VDL)

AfbeeldingVan Olst Sales – Liberty

Een 5-jarige grote ruin die een top karakter combineert met werkwilligheid en opvallende gangen. Dat hij dit niet van een vreemde heeft is niet verwonderlijk. Zijn vader Negro staat bekend om zijn nafok, paarden die willen presteren onder het zadel.

De moeder van Liberty, Bailey, heeft zelf haar IBOP gehaald in de springrichting en is een keur merrie. Op haar beurt is ze weer een dochter van de preferente en prestatie merrie Jolinde die ook de moeder is van de Grand Prix dressuur merrie Ushie v. Negro en het Lichte Tour paard Straus v. Negro. De volle zus van deze twee paarden Ti Amo is de moeder van de goedgekeurde Grand Prix dressuurhengst Chippendale v. Lord Leatherdale.

3. Guinness (2017, Glamourdale x Johnson)

AfbeeldingVan Olst Sales – Guinness 

Guinness is een bij het NRPS goedgekeurde hengst die afstamt van wereldkampioen Glamourdale. Glamourdale is inmiddels zeer succesvol in de internationale Grand Prix en er lijkt nog veel meer in het vat te zitten. Ook grootvader Johnson kwam uit op het hoogste niveau, onder Hans Peter Minderhoud.

Guinness lijkt onder het zadel een veelbelovend talent, het begin van de verzameling is gemaakt en dit pakt hij bijzonder goed op. In 2021 wist Guinness zich te plaatsen voor de halve finale van de Pavo Cup met oa een 9 voor de draf en een 8,5 voor de galop.

4. Depay (2017, Don Joe x Hohenstein)

AfbeeldingVan Olst Sales – Depay

Deze 4-jarige zwarte eyecatcher heeft alles in zich om een top dressuurpaard te worden. Hij is goed ontwikkeld met een voornaam front en geweldige bewegingen. Om deze reden is hij dan ook goedgekeurd bij het NRPS. Depay is een zoon van de zeer talentvolle Don Joe v. Diego die inmiddels zijn eerste internationale wedstrijden heeft gewonnen op internationaal niveau.

Depay’s moeder Brunette is gefokt uit een Belgische moederlijn waarin veel Duits dressuurbloed is te vinden. Haar vader Hohenstein is een Trakehner hengst die is uitgebracht in de Lichte Tour en haar grootvader is de Donnerhall-zoon Dream of Glory.

5. Irvin (2017, Inspire x Negro)

Afbeelding

Van Olst Sales – Irvine

Deze zoon van Inspire is gezegend met een voorbeeldig front. Met zijn imponerende draf, altijd in hetzelfde ritme, weet deze stoere hengst menig dressuurhart te stelen. De galop is groot, goed omhoog gesprongen en hij toont ook al terug te kunnen komen en meer gewicht op te nemen op de achterhand.

Irvin is inmiddels goedgekeurd bij het NRPS, net als zijn oudere broer Evegro v. Everdale en zijn jongere broer Everest v. Especial. Grootmoeder Reina is ook de moeder van het Grand Prix dressuurpaard Elegance v. Negro die recent deelnam aan de Olympische Spelen in Tokyo en aan het EK dressuur in Hagen. Verder is ze ook de moeder van het Inter I dressuurpaard Doortje Subtilia v. Negro.

Bekijk ook de overige paarden in de collectie talentvolle dressuurpaarden.

Online bieden

Voordat u kunt bieden tijdens de Van Olst Sales Online veiling, dient u zich eerst te registreren. Na registratie kunt u de veiling op de voet volgen. Aftelklokken geven continu aan hoeveel tijd u nog heeft om een bod uit te brengen.

Registreren

Zonder registratie (aanmelden) is het niet mogelijk om een bod uit te brengen. Registreren is gratis. Na registratie ontvang je direct een e-mail om je account te activeren.

Informatie en uitproberen

Mocht je meer informatie willen of de paarden willen uitproberen – met inachtneming van de coronaregels – dan kun je contact opnemen met: +31 162 429360 of een e-mail sturen naar: info@vanolstsales.online.

LAAT EEN REACTIE ACHTER