OO Seven-zoon onder de hamer op Elite Veulenveiling Borculo

0
1650

De Elite Veulenveiling Borculo is volgende week, op PSC Lichtenvoorde. Op 28 augustus komen de springveulens onder de hamer, een dag later kan er geboden worden op toekomstig dressuurtalent. Eén van de zorgvuldig geselecteerde veulens is de opvallende Officier van de Gathe (OO Seven x Apache).

De zwarte Officier van de Gathe valt niet alleen op door zijn krachtige manier van bewegen en uitstraling, maar ook door zijn pedigree. Veel veulens stammen van jonge modehengsten die zich nog moeten bewijzen; de fokker van deze Officier zal hebben gedacht ‘Goede wijn behoeft geen krans’ en dekte zijn merrie met ‘good old’ OO Seven. De moeder van Officier is Go Chique; grootmoeder is NMK-reservekampioene Zonique (elite, IBOP 81,5 punten, v. San Remo).

Bloedspreiding

Binnen de KWPN-dressuurpaardenfokkerij wordt de roep om ‘vrij bloed’ steeds prangender. Vandaar dat veel fokkers over de grens kijken voor een partner voor hun merrie. De Rubinstein-zoon OO Seven heeft geen Jazz, Ferro en Flemmingh in zijn afstamming: dat maakt OO Seven opnieuw een actuele en bruikbare hengst met het oog op de bloedspreiding. Juist in combinatie met ‘sensibel’ Jazz- en Ferro-bloed fokt hij het beste.

De keurhengst OO Seven in actie in de ring.

150 nakomelingen in de hoge dressuursport

OO Seven was zelf actief in de Grand Prix en bracht kinderen die op hun beurt opvallend presteren. Meer dan 150 nakomelingen liepen of lopen op Z2-niveau of hoger in de sport. Bekende OO Sevens in de Zware Tour zijn bijvoorbeeld de KWPN-hengst Zuidenwind (Rose Mathisen), Ambria (Marieke van der Putten), Bono Passa (Seth Boschman), Winston (Stephanie Kooijman) en Wish (Krista Kolijn).

Uithangbord

OO Seven-zoon Zuidenwind met Rose Mathisen.

Mooi detail is dat de halfbroer van Officier, de Grand Prix en KWPN-goedgekeurde hengst Zuidenwind, ook via de Borculo Veulenveiling verkocht werd. Hij wordt gezien als een van de uithangborden van de veiling.


Video van Officier van de Gathe, twee weken oud.


Veilingvideo van Officier van de Gathe.

Officier van de Gathe- cataloguspagina.

De te veilen veulens op Elite Veulenveiling Borculo.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER