Kampioenslint voor Poeta de Susaeta

0
647

De opvallende PRE-hengst Poeta de Susaeta en zijn vaste ruiter Guillerma Garcia Ayala klopten maar liefst 28 combinaties op de nationale kampioenschappen Dressuur in Spanje. Het duo bleek na drie onderdelen verreweg de meeste punten te hebben behaald in de Lichte Tour. Daarmee mocht Poeta het kampioenslint en zijn ruiter de kampioensbeker in ontvangst nemen.

Informatie over dekken met Poeta de Susaeta

Ruime voorsprong

Al in de eerste proef ging de unanieme zege met ruim 71% naar Garcia Ayala en de zwarte hengst. Ze lieten daarmee – zoals zo vaak – zien zich met de beste warmbloedcombinaties te kunnen meten. In de tweede proef ging het al niet anders: 72.118% in de Intermediaire I. In de finale Kür ontstonden foutjes in de wissels en de pirouette, die, zo meldt Ecuestre.es. te wijten waren aan de zenuwen van de ruiter. De opgebouwde voorsprong was al zo groot, dat de titel hen niet meer kon ontgaan.

“Het kan nóg beter!”

En zo ging het goud naar Poeta, gevolgd door twee zonen van de Hannoveraner hengst Quaterhall. Het zilver was voor Juan Matute Guimón met Galactic (210,958%); het podium werd vervolledigd door Juan de Dios Ramírez met Quarlito von Nymphenburg.

Guillermo Garcia Ayala was dolgelukkig: “Ik ben super blij om weer samen met Poeta te dansen in de wedstrijdring. Ik denk dat het wachten en geduld de moeite waard zijn geweest, het gevoel met hem is fantastisch en dan te bedenken dat er nog heel veel ruimte voor verbetering is!”

Informatie over dekken met Poeta de Susaeta

LAAT EEN REACTIE ACHTER