“Je stuurt de proef waarover je tevreden bent op voor Hoefslag@Home”

0
1475

Jordy van Wijnen is één van de juryleden van de Hoefslag@Home competitie. Hij jureerde al vanaf het begin voor het platform dat deze wedstrijden mogelijk maakt, We All Ride. Het maakt hem niet uit met welk ras je je proefje rijdt, als het beeld maar vriendelijk is.

“Alle rassen zijn welkom. Ook bijvoorbeeld een volwassene op een pony mag meedoen. Zolang het beeld maar vriendelijk is. Dat wil zeggen dat de ruiter een stille hand heeft en de bewegingen van het paard goed kan volgen. Het paard moet in de juiste takt, nageeflijkheid en met lengtebuiging kunnen lopen.”

Dooroefenen

Zijn deze zaken niet voor elkaar, dan krijg je geen hoge punten, aldus Van Wijnen. “Maar ik moet zeggen dat ik meestal wel goede proeven voorbij zie komen. Dat is ook het voordeel van dit concept, als je je proef niet goed genoeg vindt, hoef je deze niet aan te bieden. Je kunt gewoon door oefenen en een proef waar jij tevreden over bent, opsturen voor Hoefslag@home.”

Geen wedstrijdstress

“Daarnaast is het voor de ruiters natuurlijk heel laagdrempelig. Je bent niet de hele dag onderweg naar je wedstrijd, je kunt ontspannen op eigen terrein je proef rijden. Dit zorgt vaak al voor een stuk minder wedstrijdstress. En is uiteraard in deze tijd met de Corona-maatregelen een super uitkomst. Je hoeft ook niet per se wedstrijdkleding aan. Dat scheelt als je eens een wedstrijdje wil uitproberen, om te kijken of het wat voor je is.”

Zelf kiezen

“Wat ook heel fijn is, is dat je zelf mag bepalen in welke klasse je wilt uitkomen. Je hoeft dus niet eerst allemaal winstpunten te verzamelen als jij denkt dat je al een hoger niveau hebt. Valt het niveau toch wat tegen, kun je de volgende keer ook een klasse lager starten. Het is heel flexibel!”

Bitloos

“Oh ja, en denk je nou; ik rijd bitloos, dan mag dat ook! Ik heb al verschillende combinaties mogen beoordelen die dit deden en stond versteld van het goede rijden met nageeflijkheid, lengtebuiging en een mooi schuimmondje.”

Gave prijzen te winnen

Als juryleden krijgen wij een berichtje als er een proef klaar staat. Meestal beoordeel ik die dan ’s avonds, zodat de ruiter snel zijn of haar feedback heeft. Ik heb een groot scherm dus kan alles goed zien en zit net als alle juryleden gewoon bij C. Het initiatief van Hoefslag@Home om er ook een competitie aan te verbinden, is echt super. Helemaal dat er eigenlijk vier competities zijn die ieder twee weken duren, waarbij ook nog eens hele gave prijzen te winnen zijn.”

Doe jij ook mee aan de Hoefslag@Home competitie? Ik ben heel benieuwd naar jouw paard en het proefje dat je ermee rijd!”, aldus een enthousiaste Jordy, die samen met zijn man Derk Schekkerman een trainingsstal runt en zelf met meerdere paarden Grand Prix reed. (CdB)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER