Beatrice de Lavalette: “Door paard te rijden voel ik me vrij” *video*

0
1588

Beatrice de Lavalette verloor haar beide onderbenen bij de terroristische aanslag in Brussel. Dat weerhoudt haar er niet van om succesvol te zijn in de dressuurpiste.

“Niets kan ons tegenhouden,” aldus de zeer gedreven Amerikaanse.

Aanslagen

Bij verschillende aanslagen in en rond Brussel in maart 2016 kwamen in totaal 35 mensen om het leven. Op het vliegveld Zaventem kwamen twee bommen tot ontploffing. “Ik bevond me helaas dichtbij de eerste,” vertelt de Lavalette.

De amazone verloor haar beide onderbenen, maar liep ook een blessure aan haar rug en ernstige brandwonden op. “Mijn eerste doel was om beter te worden, maar nog belangrijker: ik wilde weer paardrijden! Ik was mijn vrijheid kwijt, want op mijn paard voelde ik me vrij.”

Enorm gegroeid

In Tryon eindigde de amazone, die uitkomt in Grade II, het afgelopen weekend op de zesde plaats in de US Equestrian Para-Equestrian Dressage National Championships. “Mijn merrie Duna heb ik nog maar kort onder het zadel, maar we zijn samen al veel sterker geworden en we zijn enorm gegroeid. Mijn doel is om me te plaatsen voor de Paralympische Spelen in Tokio volgend jaar. Dat was al mijn doe, toen ik nog in het ziekenhuis lag. Paardrijden bezorgd me heel veel plezier, dat is met geen enkel ander gevoel te vergelijken.”

Bron: USA Para Dressage

Foto: archief

https://www.facebook.com/USequestrian/videos/760570907733101/

LAAT EEN REACTIE ACHTER