Zelf stretchoefeningen doen bij je paard

0
1506
Stretchoefeningen

Ingrid De Boelpaep legde in Longeerhal 1 tijdens de Flanders Horse Expo aan het publiek uit welke stretchoefeningen je zelf uit kunt uitvoeren met je paard. Ingrid begon met de introductie van een aantal basisoefeningen, waaronder de zijwaartse stretch om de hals van je paard op te rekken.

Spieren vast

Mocht je paard hierbij zijn hoofd kantelen, dan zitten vaak de nekspieren vast.
Hierna demonstreert Ingrid de lage zijwaartse stretch, die met name geschikt is om de spieren rondom de schoft te trainen.

Je kunt je paard ook zijn hals laten buigen tussen zijn voorbenen door. Dit is goed voor de bovenhalsspieren. Hierbij is het belangrijk dat het paard recht blijft staan op beide voorbenen.

Spanning

Het demopaard heeft in Gent helaas veel spanning door de drukte, daarom kan Ingrid de oefeningen waarbij hij zijn benen moet gebruiken wat lastiger laten zien.

Wel legt ze nog uit dat je thuis ook met gewoon een cavaletti veel kan oefenen. Als je de cavaletti aan de ene kant hoger neer legt en je laat je paard er schuin overheen lopen, werken ze goed om de spieren in de bovenlijn te stimuleren en de oefeningen maken daarnaast de  achterhand sterker.

Bron: Capmagazine

Foto: Capmagazine

LAAT EEN REACTIE ACHTER