Wereldbekerfinale: Steve Guerdat wint; Niels Bruynseels vijfde

0
1471

Gisteren was het D-Day voor de springruiters op de laatste dag van de Wereldbekerfinale in Gothenburg. Drie Belgische duo’s – Niels Bruynseels, Olivier Philippaerts en François Mathy jr – maakten nog kans op het podium, maar helaas wist geen van hen de lei schoon te houden in het selectieve eerste parcours.

Klassement geschud

Ook de leider in het voorlopige klassement, Eduardo Alvarez Aznar, valt door de mand. De Zwitser Steve Guerdat herovert zijn koppositie van de eerste dag en ook landgenoot Martin Fuchs doet het goed; beide beëindigen het parcours met slechts enkele tijdfouten.

Tweede ronde

In de allesbeslissende tweede ronde spant het erom. Olivier Philippaerts stuurt de Landzauber dochter H&M Legend of Love ditmaal wel foutloos rond, waardoor zijn totaal van deze dag op 11 strafpunten komt te staan. Francois Mathy Jr en Uno de la Roque (v. Numero Uno) hadden minder geluk en noteren nog eens 8 strafpunten. Zij eindigen met 17 strafpunten net buiten de top tien. Ook Niels Bruynseels en de Toulon zoon Delux van T & L eindigen met 11 strafpunten in totaal.

De koplopers

Steve Guerdat is als voorlopige nummer één de allerlaatste starter met zijn KWPN’er Alamo (v. Ukato). Met een geweldige foutloze rit behoudt hij zijn koppositie en kan de vuist in de lucht. Het is voor de nummer één van de wereldranking de derde keer dat hij de Wereldbeker in ontvangst mag nemen.

Zwitserland één en twee

Martin Fuchs en Clooney 51 (v. Cornet Obolensky) zien we met 3 strafpunten en een foutloze tweede ronde op een tweede plaats. Zwitserland was top in Zweden! Thuisrijder en favoriet Peder Fredricson en Catch me Not S (v. Cardento) zien we met 5 strafpunten op de derde plaats.

Drie Belgen bij eerste elf

Daniel Deusser schiet er dan met Tobago Z (v. Tangelo van de Zuuthoeve) tussen op een vierde plaats met 6 strafpunten. Het beste Belgische resultaat komt van Niels Bruynseels en de tienjarige Delux van T &amp, die vijfde werden met 11 strafpunten, vóór Beezie Madden en Breitling LS Olivier Philippaerts en H&M Legend of Love wordt zevende. Francois Mathy Jr werd met Uno de la Roque uiteindelijk 11e.

Uitslag Wereldbekerfinale Gothenburg 2019.

Foto: DigiShots

Gerelateerde bedrijven

Topresultaten

Befix

Befix

T: +32(0)9 328 09 28

E: info@befix.be

W: www.befix.be

Trefwoorden:

Bekijk bedrijfsprofiel

LJ Leathers bvba

LJ Leathers bvba

T: +32(0)478 21 19 01

E: info@lj-leathers.be

W: www.lj-leathers.be

Trefwoorden:

Bekijk bedrijfsprofiel

Equilook Benelux bvba

Equilook Benelux bvba

T: +32(0)16 35 37 58

E: info@equilook.be

W: www.equilook.be

Trefwoorden:

Bekijk bedrijfsprofiel

Bieman de Haas (BR)

Bieman de Haas (BR)

T: +31(0)487 59 78 80

E: info@bieman.com

W: www.br.nl

Trefwoorden:

Bekijk bedrijfsprofiel

Naamsvermeldingen

Ariat

Lipica Rijlaarzen

Lipica Rijlaarzen

T: +31(0)162 51 20 01

E: info@lipica.nl

W: www.lipica.nl

Trefwoorden:

LAAT EEN REACTIE ACHTER