Verlies nooit de moed, ook al lijkt een wond nog zo uitzichtloos

0
3292
diarree
veulen in de wei

Toen het merrieveulen Sienga werd binnengebracht bij paardenkliniek Equitom in Melgert had ze een vreselijke wond aan een achterbeen, die ze in de wei had opgelopen. Het pijpbeen lag helemaal bloot.

Bot zichtbaar

Het linker achterbeen van de merrie lag helemaal open; het bot van het pijpbeen was zichtbaar. Een chirurgische ingreep was nodig om de wond schoon te maken en kans op herstel te vergroten.

Afgestorven botweefsel

Na een week van wondbehandelingen zag het been er nog altijd geel uit en er groeide geen gezond bindweefsel boven op het pijpbeen. Het vermoeden van afgestorven botweefsel werd bevestigd na het nemen van röntgenfoto’s. Een tweede operatie werd uitgevoerd voor het verwijderen van deze sequesters.

Aangepaste wondbehandeling

Hierna herstelde Sienga opmerkelijk snel, dankzij de aangepaste wondbehandeling. Na een maand goede zorgen kon het veulen terug naar huis keren.

Oplossing

De moraal van het verhaal: sommige wonden kunnen heel erg en uitzichtloos lijken, maar bijna altijd is er een oplossing voor. Verlies nooit de moed en vraag altijd een second opinion aan een dierenarts!

Facebook Equitom/CAP Magazine

Foto: Shutterstock

LAAT EEN REACTIE ACHTER