Van hout gemaakte bodembedekking

0
239
bodembedekking

Op de Flanders Horse Expo is een stand aanwezig van EASY Horse Bedding, een nieuw soort bodembedekking. Wij waren vooral benieuwd wat er anders is aan dit product.

Op het eerste oog lijkt het wat mos-achtig te zijn. Na wat navraag blijkt het gemaakt van hout.

Vocht opname

Maar nu kwam vooral de vraag, wat is het voordeel van EASY Horse Bedding in vergelijking met normaal vlas of stro? Volgens de producenten neemt EASU Horse Bedding goed vocht op en is het hiernaast ook nog stofvrij.

Qua stalonderhoud is het ook heel makkelijk. “Een klant van ons gebruikt een paardenstofzuiger, hiermee zuigt hij de drollen op en gaat zo langs de stallen,” vertelt de vertegenwoordiger trots.

Ronde balen

In tegenstelling tot andere bodembedekkingen kan het worden geleverd in ronde balen in plastic, hierdoor kan je dit gemakkelijk buiten opslaan. De demping is ook goed voor de gezondheid van de hoeven, geeft de producent aan.

Doordat deze bodembedekking gemakkelijk composteert, verteert het ook weer gemakkelijk. Ook valt het hoge absorptievermogen op, met een opname van 400% van zijn droge gewicht.

Indien het materiaal goed wordt belucht, krijgt het zijn absorptievermogen terug, dit zal dus betekenen dat het lang bruikbaar blijft en dus zuinig is in gebruik.

Bron: Capmagazine

Foto: Capmagazine

LAAT EEN REACTIE ACHTER