Tips voor een eerste date (met een niet-paardengek)

0
1711

Is het slim om bij een (eerste) date van de daken te schreeuwen dat je dol op paarden bent? Misschien moet je je potentiële nieuwe vlam nog even niet vertellen dat je paardengek bent…

Uitspraken die je maar beter voor je kunt houden als je als paardengek op zoek bent naar een (nieuwe) relatie.

1.‘Ik ben dol op paarden.’

Duizenden mogelijke dates zoeken op dit punt al naar een smoesje om zo snel mogelijk naar huis te kunnen.

2. ‘Viersterren-ruiters vind ik te gek.’

Je maakt het jezelf wel moeilijk zo. De meeste professionele ruiters zijn, voor zover bekend, al bezet.

3. ‘Op zaterdag of zondag? Dan sta ik om vijf uur op…’

Paard wassen, paard vlechten, paard inladen en 100 km in de auto zitten naar een wedstrijd, een of twee proeven rijden, soms uren wachten op uitslagen, inpakken voor de terugreis, paard wassen en voeren en dan uitgeput op de bank neerploffen en laatste tv-programma over paardensport kijken. Misschien moet je nog even voor je houden hou jouw gemiddelde weekend eruit ziet. Het is vast niet het idee dat je nieuwe date heeft van een romantische zondagochtend!

4. ‘Houd je van McDrive (mét trailer)?’

Eerlijkheid zal gewaardeerd worden, maar vertel dit soort informatie toch maar liever niet. Een leugentje om bestwil (Italiaans restaurant?) moet wel kunnen in dit geval.

5. ‘Mijn paard vond mijn ex niet leuk dus heb ik de relatie beëindigd.’

Nooit je ex noemen, dat is regel nummer één!! Je paard kan nog zo’n goed inschattingsvermogen hebben, zeg het vooral nu niet!

6. ‘Mijn hobby’s zijn: paardrijden en knuffelen met mijn paard.’

Moeilijk misschien, maar probeer iets te verzinnen dat niet alleen met paarden te maken heeft. En néé, shoppen (bij een paardensportzaak) hoort daar ook niet bij.

7. ‘Volgens vrienden heb ik het talent van… (bekende ruiter/amazone).’

Jezelf niet vergelijken met een beroemdheid in de paardensport. Trouwens, als iemand niet bekend is met de paardenwereld, weet diegene echt niet over wie je het hebt.

8. ‘Ik zoek ‘het beste paard van stal’.’

Een vergelijking moet kunnen, vooruit, maar dat houdt niet in dat jouw date per se moet kunnen rijden. ‘Een gegeven paard moet je tenslotte niet altijd in de bek kijken. ‘Op het verkeerde paard wedden’ kan natuurlijk ook wel eens gebeuren….. . ‘Je hebt luxe paarden en werkpaarden’ en de ‘prins(es) op het witte paard’ ligt ook niet voor het oprapen. ‘Span het paard dus niet achter de wagen’ want soms is het nu eenmaal ‘kiezen of delen’.

Horseandhound/Hoefslag

Foto: cbshartford

DELEN
Vorig artikelBodyguard voor Tiamo
Volgend artikelAftellen naar Flanders Horse Expo 2019
Christine Dijk (1967) werkte jarenlang in de marketing/communicatie voordat ze ging schrijven over haar grote passie, paarden. Ze houdt de website van CAP bij en schrijft ook artikelen voor het magazine. Ze is een happy manegeruiter die af en toe ook een wedstrijdje meepakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER