Taktmatig bewegen in combinatie met de ruiterhouding

0
1385
taktmatig takt bewegen training

Tijdens de Flanders Horse Expo worden er verschillende clinics gegeven, waaronder ook een clinic over de takt van het paard. Taktmatig bewegen is erg belangrijk in de training van een paard. Deze clinic werd gegeven door Valérie Cornille (EquiStyle) teamlid van Centered Riding Belgium

Kleurrijke bandages

Hier komen 3 verschillende paarden de baan in met ieder kleurrijke bandages, zodat je de beweging goed kunt zien.

De eerste combinatie is een amazone met een ouder paard. Deze combinatie heeft in de les al vaker de nadruk op het trainen van takt gelegd.

Deze combinatie demonstreert de stap. De stap is een 4-takt gang. Daarom heeft het paard 4 verschillende kleuren bandages om. Om goed te zien hoe het paard beweegt, wordt er aan de amazone gevraagd te veranderen in houding. Hierdoor is gelijk zichtbaar hoe groot de invloed van de ruiter is op de takt en op de regelmaat van een gang.

Draf combinatie

De volgende combinatie heeft 2 verschillende kleuren bandages om, deze combinatie toont de draf. De draf is een 2-takt en dat wordt door de kleuren van de bandages duidelijk aangetoond.

Deze combinatie is voor het eerst bewust bezig met de houding in combinatie met de takt. Bij deze combinatie is duidelijk te zien dat wanneer de amazone meer lengte geeft, het paard duidelijk beter in de takt gaat bewegen.

Galop

Hierna volgt een schimmel. Deze schimmel word gebruikt voor de galop en het paard heeft 3 kleuren bandages om. Bij de schimmel wordt duidelijk getoond dat de galop een 3 takt gang is. De schimmel liet een duidelijk verschil zien wanneer de amazone haar houding in negatieve zin veranderde.

Klik hier voor het complete programma van de Horse Expo.

Bron: Capmagazine

Foto: Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER