Succesvolle veiling voor Van Olst Sales: totaalopbrengst van €220.500

0
699
Rayah (Glamourdale x Sandreo)

Maandagavond vond de afslag plaats van wederom een succesvolle veulenveiling van Olst Sales Online. Er was veel belangstelling voor de collectie veulens en de toekomstige talenten zullen verspreid worden over de hele wereld. In totaal werden er 26 veulens geveild voor een totaalbedrag van €220.500,- wat een gemiddelde is van €8480,-.

Veilingtopper

Glamourdale-dochter Rayah is de veilingtopper van deze derde editie van Van Olst Sales. Wereldkampioen en Grand Prix dressuurpaard Glamourdale tekent voor het vaderschap van deze zeer kwaliteitsvolle merrie. Ze is nog jong, op het moment van filmen krap 6 weken, maar deze ballerina laat zien over balans, houding, schakelvermogen en kracht te beschikken in zowel de draf als de galop. Tel hierbij op dat ze ook nog eens goed stapt en een model heeft waar je u tegen zegt en alle mogelijkheden als toekomstpaard liggen voor haar open. Ze is gefokt in combinatie met de Elite sport dressuur merrie Ditina die verdienstelijk in het ZZ licht heeft gelopen. Grootmoeder Sitina v. Gribaldi is keur en preferent en moeder van oa Edison H v. Johnson die Zware Tour geklasseerd is.

Voor een bedrag van €17.000 zal de zwartbruine merrie binnenkort naar haar nieuwe eigenaar in Denemarken vertrekken. De Deense klant had ook het laatste bod van €16.000 op cat nr. 24 Ravell NN die eveneens afstamt van Glamourdale.

Everdale

Het merrieveulen Ebby, dat afstamt van de Olympische bronzen medaille winnaar Everdale was ook erg populair onder de kopers. Zij mag voor een bedrag van €14500 naar Amerika, evenals Reve de Rome (v. Everdale) die kan vertrekken voor €12.500.

Kjento

Ook nakomelingen van de hengst Kjento waren goed vertegenwoordigd op deze online veiling. Van de 26 waren er 13 hengsten en merries van Kjento, zo werd de zwartbruine hengst Rivoli afgeslagen op een bedrag van €13.000. Dit nog jonge veulen toont alles wat je van een jong veulen wenst: balans, vermogen tot schakelen, houding, mechanie, etc. Zijn moeder L’Odette B stamt af van de jonge hengst Ferdeaux en is een halfzus van de goedgekeurde hengst Bon Bravour v. Painted Black en het Grand Prix paard Don Bravour v. Painted Black. Tevens komen er uit de directe moederlijn verschillende succesvolle sportpaarden. De hengst zal naar Engeland verhuizen. Ook een andere zoon van Kjento trok de aandacht online. Rolex K werd voor €11.000 verkocht aan Franse kopers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER