Studieavond paardenhouderij in Roeselare

0
1338
paardenhoofd.
paardenhoofd.

Op dinsdag 12 maart organiseert het Departement Landbouw en Visserij samen met Hogeschool Vives Roeselare een studieavond ‘Paardenhouderij’. Paardeneigenaren krijgen onder meer informatie over hoe ze het beste het weilandseizoen weer in kunnen gaan.

Weidegang , een uitdaging?

Als paardenhouder heb je vaak allerhande vragen over weidegang voor je paard. Jan Eskens, beleidsondersteuner bij het Departement Landbouw en Visserij is aanwezig om al je vragen hierover te beantwoorden.

Vragen zoals: heeft mijn paard weidegang nodig, hoe kan ik mijn weide het best onderhouden en wanneer mag ik gewasbeschermingsmiddelen gebruiken. Ook de noodzaak van beschutting komt aan de orde en de vraag of je zomaar een schuilhok mag plaatsen. En hoe zit het eigenlijk met giftige planten? Al deze vragen kun je voorleggen in Roeselare.

Infectiedruk van parasieten

Het verminderen van de infectiedruk van parasieten wordt een steeds grotere uitdaging door het stijgend aantal gevallen van resistentie tegen ontwormingsmiddelen. Moeten alle paarden steeds preventief ontwormd worden volgens een vast ontwormingsschema? Of kunnen mestonderzoek en gericht ontwormen helpen in de strijd tegen parasieten én resistentie vermijden?

Prof. Dr. Edwin Claerebout van de faculteit Diergeneeskunde (vakgroep Virologie, Parasitologie en Immunologie) legt uit wat nou het slimste is om te doen.

Details

Dinsdag 12 maart 2019 | 19:30u – 22:30 Vives Roeselare| Wilgenstraat 32 | ROESELARE
Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht.

klik hier om je in te schrijven

Foto: archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER