Ruitervitaal coach Wenke Hart: “Paardrijden spreekt andere spiergroepen aan”

0
322

Wenke Hart runt samen met haar partner een personal training school. Ze rijdt zelf hobbymatig dressuur en maakt af en toe een sprongetje. Tijdens haar werk kreeg ze steeds vaker vragen van ruiters en amazones, die door middel van personal training hun rijden wilden verbeteren. Ze besloot daarom de Ruitervitaal coach opleiding van One Switch te volgen.

Ben jij ruiter/amazone, zadelpasser, instructeur, fysiotherapeut, docent van een hippische opleiding, bitfitter, een andere specialist of wil je ruitervitaliteitstrainingen gaan geven? Dan is de opleiding Ruitervitaal coach opleiding wellicht wat voor jou. Je krijgt nu €100,- korting op de opleiding die start op 26 februari! Gebruik daarvoor de kortingscode: CAP100.

Personal trainer

“Omdat ik al gediplomeerd personal trainer ben, was de basis van de opleiding voor mij een opfrisser. Maar wanneer het specifiek over de paardensport ging, was dat natuurlijk wel nieuw. Ik heb bijvoorbeeld geleerd wat belangrijke spiergroepen zijn voor een ruiter, waar de stabiliteit vandaan moet komen en wat voor rol het reactievermogen speelt. Daarnaast vond ik de praktijklessen, waar we zelf oefeningen moesten uitvoeren, heel erg waardevol.”

“Ze keken hoe we de oefeningen deden en gaven vervolgens tips. Je doet het soms namelijk voor je gevoel wel goed, maar je ziet zelf vaak niet hoe het eruit ziet”, vertelt Wenke enthousiast.

Stabiliteit en reactievermogen

“De paardensport vraagt hele andere dingen van het menselijk lichaam dan bijvoorbeeld balsporten. Ik begeleid verschillende ruiters die jonge paarden rijden en je merkt dat het super belangrijk is om goede stabiliteit te kunnen bieden aan je paard. Door een stabiel lichaam kun je subtiel je hulpen geven en gecontroleerd reageren op onverwachte bewegingen.”

“Een voorbeeld daarvan is een amazone die aangaf vaak van haar paard te vallen. Na het uitvoeren van een ruiteranalyse vonden we het probleem. We zijn aan de slag gegaan met haar reactievermogen en stabiliteit en na een poosje merkte ze al verschil. Ze zit steviger in het zadel en valt een stuk minder vaak.”

Bewustwording

Naast de voordelen die de Ruitervitaal coach opleiding haar biedt in het werkzame leven, doet Wenke er ook haar voordeel mee als ze zelf rijdt. “Ik ben me bewuster geworden van de dingen die veel tijd en energie vergden in mijn trainingen. Daar ben ik over gaan nadenken en ik heb het vervolgens naast het paard opgelost. Dat is precies waar ik mijn klanten graag bij wil helpen en waar ik de opleiding voor heb gedaan”, sluit ze haar verhaal af.

Korting!

Wil jij je, net als Wenke, verdiepen in de wereld van ruitervitaliteit? Schrijf je dan in voor de opleiding tot Ruitervitaal coach en krijg €100,- korting! Gebruik de code: CAP100.

De opleiding is volledig online, met uitzondering van één praktijkdag per module. Meer weten? Klik hier voor meer informatie over de lockdown actie

Bron: Cap magazine

LAAT EEN REACTIE ACHTER