Ruitervitaal coach opleiding I Merel Jonckers: “Ruiters willen best fit zijn”

0
265

Merel Jonckers werkt halve dagen voor het bedrijf van haar ouders en de andere helft van de tijd runt ze samen met hen een fok- en trainingstal. Ze heeft 9 springpaarden onder haar hoede en geeft les aan jeugd.

Daarnaast volgt ze de Ruitervitaal coach opleiding van One Switch. Daarmee specialiseert ze zich in het begeleiden van ruiters en amazones op gebied van training, voeding en arbeidsrustverhouding. Begin februari doet ze haar eindexamen.

“Hoe meer ik zocht, hoe enthousiaster ik werd”

Een paar maanden geleden verkocht Jonckers een paard aan Bianca Dekkers, die de Ruitervitaal coach opleiding van One Switch heeft gedaan. “Ik was bij haar om wat papieren te ondertekenen, toen ik haar fitnesszaal zag. Ik was nieuwsgierig wat ze daar precies mee deed en heb haar de kleren van het lijf gevraagd”, vertelt Jonckers enthousiast.

“Wat ze toen vertelde is blijven hangen. Ik vond het mega interessant om te ontdekken hoe je naast je paard kunt trainen om een betere ruiter te worden. Ik vond het iets voor mij en hoe meer ik erover opzocht, hoe enthousiaster ik werd.”

“Niet bewust van aandachtspunten”

“Ik merk dat veel ruiters de meerwaarde van ruitervitaliteit inzien. Ze willen best fit zijn en willen daarvoor ook best gaan hardlopen en/of fitnessen. Toch zijn ze zich vaak niet bewust van wat hun persoonlijke aandachtspunten zijn op het paard, en hoe ze daar naast het paard aan kunnen werken. Daar zou ik, mocht ik in de toekomst meer tijd hebben, graag mijn steentje aan bij willen dragen. De Ruitervitaal coach opleiding is daar de perfecte basis voor.”

“De lessen die we hebben gehad over voeding vond ik ontzettend interessant. Het is logisch dat als je gezond eet, je meer energie hebt. Maar in het dagelijks leven dacht ik daar niet veel over na. Door de theorie die je behandelt doe je dat wel. Ik kan nu onderbouwen waarom sommige dingen werken en anderen niet.”

Praktijk

“Daarnaast vind ik het mentale aspect heel erg leuk. We spraken onder andere over zelfvertrouwen en dat kan ik zeker toepassen in mijn lessen. Ik heb soms ruiters met weinig ervaring (lees: laag zelfvertrouwen), of kinderen met ADHD of autisme. Door de opleiding kan ik hen nu nóg beter begrijpen.”

“Door de opleiding heb ik laatst ook een vriendin kunnen helpen. Zij is een tijd geleden van haar paard gevallen en liep daarbij een breuk in haar knieschijf en een barst in haar schouderblad op. Ik kon haar adviseren welke spieren ze het best kan trainen en waarom. Dat is toch gaaf?”

Passie en gedrevenheid

De grote passie en gedrevenheid waarmee de lessen gegeven worden, werkt aanstekelijk op Jonckers. “Ze zijn ontzettend betrokken en gemotiveerd. Je kunt ze altijd alles vragen en mochten ze een tijd niks van je gehoord hebben, dan nemen ze contact met je op. Ik ben er echt heel enthousiast over!”

Ben je benieuwd naar de Ruitervitaal coach opleiding? Als Cap-lezer ontvang je nu 100,- korting voor de opleiding die start op 18 januari. Gebruik hiervoor de kortingscode: CAP100. Meer weten? Bekijk hier de website van One Switch

Bron: Cap Magazine

LAAT EEN REACTIE ACHTER