Ruitervitaal coach opleiding I Ellen Timmermans: “Ik wil het misschien tóch beroepsmatig gaan doen”

0
76

One Switch is hét bedrijf als het gaat om ruitervitaaltrainingen. Je kunt er persoonlijke trainingen volgen waarbij je werkt aan je coördinatie, rompstabiliteit, de samenwerking tussen de linker- en rechterkant van je lichaam en je voedingschema en mind-set.

Ruitervitaal coach

Geef je les en wil je (meer) aandacht besteden aan ruitervitaliteit in jouw lessen? Ook dan ben je bij One Switch aan het goede adres. Zij geven namelijk de opleiding tot Ruitervitaal coach. Als je de opleiding hebt afgerond kun je voor iedere individuele ruiter een op maat gemaakt plan maken, professionele trainingen verzorgen en passende adviezen geven op gebied van voeding en arbeidsrustverhouding.

Professionele springamazone Ellen Timmermans volgt de opleiding tot Ruitervitaal coach. Begin februari doet ze haar laatste examen. “Ik vind het heel interessant en de opleiding zit super in elkaar. Het gaat ontzettend diep in op de theorie. Meer dan ik had verwacht, maar dat maakt het juist zo goed.”

Mogelijke carrière switch

Timmermans rijdt meer dan 8 paarden per dag. Ondanks dat ze aan de opleiding begon om enkel haar eigen rijden te verbeteren, overweegt ze in de toekomst beroepsmatig met ruitervitaliteit aan de slag te gaan. “Ik vind dat de ruiter zeer onderbelicht wordt. In België in ieder geval. Ik ben gestart met het idee: ‘Ik wil hiermee mijn eigen rijden verbeteren en mocht ik mijn kennis willen overdragen op anderen, dan kan dat met deze opleiding’.”

“Ik merk dat ik me door de opleiding nóg bewuster ben geworden van mijn eigen rijden. Soms, wanneer ik het gevoel heb dat ik scheef zit of dat het probleem bij mij ligt, ga ik voor de spiegel staan en doe ik oefeningen.”

Voeding

“De lessen over voeding vond ik een grote meerwaarde. Ik ben er zelf al wel mee bezig, om even gezond te eten als de mensen op Instagram”, grapt Timmermans. “Maar nu kan ik onderbouwen wat je lichaam nodig heeft op een dag. Tijdens mijn werkdagen heb ik bij paard 6, 7 of 8 vaak een energiedip. Dat heeft natuurlijk te maken met je algemene fitheid maar voeding speelt daar ook een grote rol in. Eerst greep ik dan snel naar een reep chocolade, lekker wat snelle suikers. Maar op de lange termijn is dat natuurlijk nutteloos. Door het aanpassen van mijn voeding kan ik die energiedip steeds vaker voorkomen.”

Ruitervitaliteit ondergewaardeerd

Ondanks dat Timmermans de Ruitervitaal coach opleiding in eerst instantie deed om zichzelf als amazone te verbeteren, overweegt ze om er in de toekomst toch beroepsmatig mee aan de slag te gaan. “Voorlopig ben ik tevreden met mijn werk als amazone, maar met deze opleiding kan ik ruitervitaliteit beter onder de aandacht brengen in België. Ik vind dat dat momenteel ondergewaardeerd wordt en ik denk dat er veel vraag naar is.”

Ben je benieuwd naar de Ruitervitaal coach opleiding? Als Cap-lezer ontvang je nu 100,- korting voor de opleiding die start op 18 januari. Gebruik hiervoor de kortingscode: CAP100. Meer weten? Bekijk hier de website van One Switch

Bron: CAP Magazine

Foto: Michel Delvaux Pictures

LAAT EEN REACTIE ACHTER