“Risico op verspreiding COVID-19 tijdens paardrijden vrijwel nihil”

0
1812

Het CONI (Italian Ministry of Sport and the Italian Olympic Committee) heeft in samenwerking met de Universiteit van Turijn een studie gepubliceerd waarin de verschillende Olympische sporten onderverdeeld worden in de waarschijnlijkheid om COVID-19 te verspreiden.

Italië is één van de landen die het sterkst getroffen werd door het nieuwe coronavirus, maar ook op het Italiaanse schiereiland lijkt het ‘normale’ leven langzaam weer zijn intrede te maken. Daarom voerde de Universiteit van Turijn in opdracht van het Italiaans Olympisch Comité een onderzoek uit naar het risico die de heropstart van bepaalde sporten zou betekenen voor het coronavirus. De resultaten werden gepubliceerd in de studie “Lo Sport riparte in sicurezza

HRisicosport?

De verschillende Olympische sporten kregen elk een risico-schaal achter hun naam van 0 (risico vrijwel nihil) tot 4 (zeer hoog risico). De variabelen die voor deze evaluatie in acht werden genomen, zijn onder andere trainingscondities, competities en de aanwezigheid van publiek.

Polo en races

Paardensport valt in de categorie 0, net als tennis, zeilen, golf en zwemmen in open water. Wel wordt er bij vermeld dat een teamsport zoals polo, mogelijk een hoger risico inhoudt. Ook paardenraces kunnen in bepaalde situaties risicofactor 1 (= zeer beperkt risico) achter hun naam krijgen. Vrijwel alle individuele sporten liggen in risicogebied 0 of 1.

Teamsporten

Teamporten maken allemaal deel uit van een hogere categorie, beginnend vanaf categorie 2. Waterpolo is de ploegsport die het minste risico met zich meebrengt, aangezien dit in water met chloor gespeeld wordt, wat het risico op besmetting minimaliseert. Voetbal zit in categorie 3 (= hoog risico), basketbal, volleybal en handbal in categorie vier (= zeer hoog risico).

Bron: coni.it, ivg.it

Foto: DigiShots

Gerelateerde bedrijven

Topresultaten

Befix

Befix

T: +32(0)9 328 09 28

E: info@befix.be

W: www.befix.be

Trefwoorden:

Bekijk bedrijfsprofiel

LJ Leathers bvba

LJ Leathers bvba

T: +32(0)478 21 19 01

E: info@lj-leathers.be

W: www.lj-leathers.be

Trefwoorden:

Bekijk bedrijfsprofiel

Equilook Benelux bvba

Equilook Benelux bvba

T: +32(0)16 35 37 58

E: info@equilook.be

W: www.equilook.be

Trefwoorden:

Bekijk bedrijfsprofiel

Bieman de Haas (BR)

Bieman de Haas (BR)

T: +31(0)487 59 78 80

E: info@bieman.com

W: www.br.nl

Trefwoorden:

Bekijk bedrijfsprofiel

Naamsvermeldingen

Ariat

Lipica Rijlaarzen

Lipica Rijlaarzen

T: +31(0)162 51 20 01

E: info@lipica.nl

W: www.lipica.nl

Trefwoorden:

LAAT EEN REACTIE ACHTER