Programma Europese Kampioenschappen 2019 rond

0
799
Peder Fredricson - H&M all-in FEI European Championships Gothenburg 2017 © DigiShots

Het programma voor de FEI Europese Kampioenschappen 2019 Springen, Dressuur en Para-Dressuur in Rotterdam is grotendeels bekend, zo meldt de organisatie. De officials voor de verschillende disciplines zijn vastgelegd en de speciale EK-website www.rotterdam2019.com is deze week gelanceerd.

‘Deze FEI Europese Kampioenschappen worden het grootste internationale hippische evenement dat we ooit in Rotterdam georganiseerd hebben en zijn na de Wereldruiterspelen van 1994 zelfs het grootste hippische evenement in Nederland’, zegt Fred Rozendaal, algemeen directeur van de FEI Europese Kampioenschappen. ‘Een flinke klus maar we liggen mooi op schema! Binnenkort start ook de kaartverkoop en gaat de stad Rotterdam merken dat de FEI Europese Kampioenschappen eraan komen middels vele activiteiten voor Rotterdammers en bezoekers van de stad.’

Dressuur 19, 20 en 22 augustus

Als eerste staat de dressuur op het programma van de FEI Europese Kampioenschappen Rotterdam 2019. Op maandag 19 augustus en dinsdag 20 augustus rijden de landenteams en individuele deelnemers hun Grand Prix proef. Deze rubriek bepaalt de uitslag van de landenwedstrijd. De beste 30 individuele combinaties gaan door naar de Grand Prix Special op donderdagavond 22 augustus. Daarvan gaan de beste 15 combinaties door naar de Grand Prix Kür op Muziek op zaterdagmiddag.

Springen vanaf 21 augustus

Op woensdag 21 augustus starten de springruiters met een individueel jachtparcours dat meetelt voor het individuele én teamklassement. Op donderdag en barst ook de strijd om de teammedailles los met de teamhuldiging op vrijdag. Op zondag is de finale voor de 25 beste springcombinaties om de individuele Europese titel. Alle spring- en dressuurrubrieken vinden plaats in de Rotterdampiste op het hoofdtrerrein in het Kralingse Bos.

Para Dressuur

De Para-Dressuur deelnemers komen in actie in de InterChempiste. Voor hen begint het FEI Europese Kampioenschap op woensdag 21 augustus. Op woensdag en donderdag staan de individuele rubrieken voor de vijf grades op het programma en op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus de teamstrijd. Op zaterdag is de team Kür op Muziek en op de slotdag de individuele Kür op Muziek. Hier komen van alle vijf grades de beste acht combinaties aan start.

Officials

Alle officials zijn bekend. Mariette Sanders (NED) is voorzitter van het zevenkoppige jurykorps van de dressuur. De overige juryleden zijn Evi Eisenhardt (DLD), Isabelle Judet (FRA), Susanne Baarup (DEN), Janet Foy (USA), Clive Halsall (GBR) en Irina Maknami (RUS). Gothilff Riexinger is technisch gedelegeerde voor de FEI bij de dressuur.

Bij het springen bestaat de jury uit voorzitter Sven Holmberg (ZWE), Maria Fernanda Cuervo Muniz (ES), Joachim Geilfus (DLD), Laura van der Graaf (NED), Willem Luiten (NED) en Netty Thijsse-van Zanten. Parcoursbouwer is Louis Konickx en FEI technisch gedelegeerde is Alan Wade.

Het Para-Dressuur jurykorps bestaat uit voorzitter Jeannette Wolfs (NED), Elke Ebert (DLD), Sarah Rodger (GBR), Myhre Kjell (NOR) en Katherine Lucheschi (ITA). Marco Orsini is de FEI technisch gedelegeerde bij de Para-Dressuur.

Kijk op www.rotterdam2019.com voor mer informatie en het volledige programma.

Bron: Persbericht Rotterdam 2019

Foto: DigiShots

DELEN
Vorig artikel‘Maak overgewicht van de ruiter bespreekbaar’
Volgend artikel‘Brandmerken wordt verboden’
Christine Dijk (1967) werkte jarenlang in de marketing/communicatie voordat ze ging schrijven over haar grote passie, paarden. Ze houdt de website van CAP bij en schrijft ook artikelen voor het magazine. Ze is een happy manegeruiter die af en toe ook een wedstrijdje meepakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER