Politiepaarden doelwit van BLM-demonstranten in Londen

0
1353

Niet alleen in Nederland houdt de Black Lives Matter-kwestie de gemoederen bezig. In Londen had de politie haar handen vol aan een protestdemonstratie op 6 juni jl., waarbij duizenden mensen op de been waren. Ook de bereden politie werd ingezet bij deze BLM-demonstratie.

Een van de demonstranten gooide een fiets naar een paard. Een ander paard wierp zijn berijder af toen hij bekogeld werd door stenen en schrok. Niet alleen de politieagente, maar ook een demonstrante die omvergelopen werd door het paard, moest naar het ziekenhuis voor behandeling.

Hartfalen?

Op social media werd ten onrechte beweerd dat het paard moest worden afgemaakt na de rellen, vanwege hartfalen. “Helaas is het paard dat op Whitehall werd aangevallen, overleden aan hartfalen”, luidt een bijschrift naast de post, verwijzend naar het Londense district waar de Britse regeringskantoren zijn gevestigd.

Ongedeerd

De berichten bevatten een kopie van de foto van de Press Association, waarop te zien was dat de fiets naar de bereden politie gegooid werd. Het paard was echter niet overleden; het was ongedeerd teruggelopen naar de nabijgelegen stallen.

Inmiddels heeft er afgelopen weekend een anti-BLM-protestdemonstratie plaatsgevonden die eveneens met het (on)nodige geweld gepaard ging.

Bron: Independent/CAP Magazine

Foto: Istock/Georgethefourth

LAAT EEN REACTIE ACHTER