Piafferen kun je leren, ook aan een Shetlander *video*

0
5339

Een bericht op Facebook van een buikige Shetlander die met een klein meisje op zijn rug eventjes een piaffe uit de ‘hoef’ schudt, trekt veel aandacht. Best een koddig gezicht, zo’n pony’tje dat die moeilijke Grand Prix-oefening laat zien!

Kathrin Roida is een bekende dressuurtrainer, die vooral bekend is vanwege het werken aan de longe. In de loop van haar carrière in de paardensport werd het gymnastiseren aan de hand steeds belangrijker. Zowel jonge als gevorderde paarden floreren bij de training van Roida.

Grondwerk

Veel problemen zijn met grondwerk op te lossen, zo stelt Roida. Over
‘Gymnastiseren aan de hand’ schreef ze zelfs een boek, dat in Duitsland verkrijgbaar is.

Shetlandpony in piaffe

De amazone werkt bijvoorbeeld als trainer bij bekende en gerenommeerde shows, zoals Circus Krone. Zelfs de dikke Shetlander van haar dochtertje moet eraan geloven. Het palominokleurige pony’tje laat samen met zijn talentvolle amazone zien dat ook een Shetlandpony moeilijke oefeningen kan uitvoeren!

Duimpje!

De Facebook-post van het duo, of eigenlijk drietal, samen met Roida, trekt veel bewonderaars op. Al 2.500 mensen gaven aan het bericht ‘leuk’ of ‘geweldig’ te vinden en het is nóg veel meer keren gedeeld, zo’n 4.000 keer!

Facebook Hofgut Ludwigshöhe/CAP

Foto: DigiShots

LAAT EEN REACTIE ACHTER