Peyo het ’therapeutenpaard’

0
3865

Dieren zijn bijzonder en hebben vaak meer in hun mars dan we denken. Zo ook het paard Peyo. Hij wordt als ’therapeut’ ingezet in een ziekenhuis in de Franse stad Dijon. Zo’n twee keer per maand bezoekt Peyo daar de patiënten om hen – op zijn eigen paardenmanier – wat liefde en warmte te brengen.

Glimlach bij patiënten

Tijdens zijn bezoekje loopt het paard willekeurige kamers in om aan het bed van een patiënt te gaan staan. En keer op keer lukt het hem weer om een glimlach op hun gezicht te toveren. ‘Elke keer als hij een nieuwe patiënt ontmoet, reageert hij op een andere, gepaste manier’, legt zijn eigenaar Hassan Bouchakour uit.

Het vrolijke paard weet hij vaak instinctief wie hem het hardst nodig heeft. Zo begon hij bij een oudere dame meteen aan haar verlamde benen te snuffelen en ontlokte hij een terminale patiënt een emotionele reactie. Artsen en ziekenhuispersoneel bevestigen het positieve effect dat Peyo op patiënten heeft.

Beroemdheid

Peyo is inmiddels een beroemdheid geworden in Frankrijk. Hij treedt regelmatig op op grote paardenevenementen, waar hij samen met Bouchkour een grote schare fans ontmoet.

Foto Istockphoto/babetz
Bron: Facebook Hassan Bouchakour

LAAT EEN REACTIE ACHTER