Zoek je een fantastisch dressuurveulen? Van Olst Sales online veulenveiling!

0
987
Rivoli ST (Kjento x Ferdeaux)

Van Olst Horses presenteert ook dit jaar een geweldige collectie op de Van Olst Sales online veulenveiling. Alle dit voorjaar geboren veulens stammen af van Van Olst-hengsten, en dan weet je: veulens met kwaliteit, met sport en met toekomst! Bieden kan vanaf 6 augustus, de afslag is op maandag 9 augustus om 20.00 uur.

In totaal komen er 26 veulens onder de online hamer.

Bekijk de Van Olst Sales veulenveiling collectie!

Veulenveiling: aanmelding geopend!

Kjento, Glamourdale, Everdale … en meer

Natuurlijk noemen we de geweldige Grand Prix-hengsten Glamourdale en Everdale als vaderdier van een aantal van de gepresenteerde veulens. Ze behoeven nauwelijks introductie: Glamourdale werd als zevenjarige wereldkampioen en loopt nu onder Charlotte Fry ongelooflijke scores op het hoogste niveau. Everdale kennen we als Olympisch teambrons-winnaar op de Olympische Spelen in Tokio.

Kjento vertegenwoordigt de jongere garde veelbelovende Van Olst-hengsten als vaderdier. Zijn eerste veulens brachten vorig jaar al topprijzen op en ook dit jaar zien we van hem geweldige veulens. Van toekomsttalenten Lantanas (Sir Donnerhall x Hemmingway) en Lewis (Grand Galaxy Win x Uphill) worden ook enkele talenvolle veulens gepresenteerd.

We stelden al vijf Van Olst Sales-veilingveulens aan u voor, hier vijf nieuwe blikvangers.

nr. 8 Rocky Diamond (merrie, Kjento x Krack C x Jazz)

De vader van Rocky Diamond is de winnaar van de hengstenpresentatie Kjento. Hij maakt alle verwachtingen waar onder het zadel. De jury kwam superlatieven tekort na zijn optreden waarbij het woord ‘Grand Prix’ meerdere malen gebruikt werd om zijn uitzonderlijke talent te onderstrepen. Moeder Fernanda M stamt af van de Grand Prix hengst Krack C en is eveneens de moeder van de dit jaar goed geteste merrie Maan v. Guardian S. Ze wist dit jaar de IBOP te behalen met de mooie score van 82,5 punten. Haar dochter Peggy Sue v. Glamourdale werd vorig jaar via de Van Olst Sales Online veulenveiling verkocht naar Engeland.

De met een opvallende galop gezegende Rocky Diamond gaat in de moederlijn terug op de Amor merrie Camora. Via deze merrie zien we talloze internationale dressuur- en springpaarden, goedgekeurde hengsten en veilingtoppers terug. Hierbij valt onder andere te denken aan Sister de Jeu v. Gribaldi en O. Esther, moeder van onder andere drie Grand Prix dressuurpaarden!

Rocky Diamond is inmiddels in het bezit van het D-oC predicaat.

nr 13 River A (hengst, Lewis x Lord Leatherdale x Negro)

Het volgende veulen in deze veiling is de opvallende en de zeer correct gebouwde River A. Deze zoon van Lewis beweegt met het grootste gemak en laat zien over drie buitengewoon goede basisgangen te beschikken. Zijn moeder Fenna v. Lord Leatherdale behaalde onder andere een 8 voor de galop en de rijdbaarheid tijdens haar IBOP. Ook haar moeder Annemoon v. Negro is een goed geteste merrie. Met en 8,5 voor de stap en een acht voor zowel de draf als de galop wist zij met een mooie cijferlijst te slagen voor de IBOP.

nr 14 Rivoli SF (hengst, Kjento x Ferdeaux x Chronos)

De zwarte krachtpatser Kjento tekent voor het vaderschap van deze Rivoli ST. Dit nog jonge veulen toont alles wat je van een jong veulen wenst: balans, vermogen tot schakelen, houding, mechanie, etc. Zijn moeder L’Odette B stamt af van de jonge hengst Ferdeaux en is een halfzus van de goedgekeurde hengst Bon Bravour v. Painted Black en het Grand Prix paard Don Bravour v. Painted Black. Tevens komen er uit de directe moederlijn verschillende succesvolle sportpaarden.

nr 15 Rosamora (merrie, Kjento x Krack C x Wisconsin)

Een sportafstamming om van te watertanden heeft deze bruine merrie Rosamora! Vader Kjento is een van de meest opvallende paarden uit zijn jaargang en ook nog eens gefokt uit een zeer goede moederlijn. De moeder van Rosamora Famora stamt af van de Grand Prix hengst Krack C en liep zelf op Z niveau in de sport voordat ze werd ingezet als fokmerrie. Rosamora is haar tweede veulen.

Grootmoeder Jamora v. Wisconsin liep zelf Z dressuur en bracht al twee Z dresuur paarden. Ook geniet ze bekendheid als de grootmoeder van de KWPN gekeurde hengst Jayson v. Johnson. De Amor merrie Tamora zien we vervolgens in de pedigree en zij staat aan de basis van een ongekend aantal succesvolle sportpaarden. Deze paarden presteren wereldwijd op diverse niveau’s waarbij er opvallend veel geklasseerd zijn in de Lichte Tour of zelfs hoger!

nr. 20 Rich Man (hengst, Kjento x Don Ruto x Daimler)

Als je het over een opvallend veulen hebt dan is Rich Man er zeker één. Deze Kjento zoon valt op met zijn front en geweldige manier van optreden. Zijn moeder Zivette liep zelf Z2 dressuur en stamt af van de hengst Don Ruto. Grootmoeder Ivette is een prestatie merrie van Daimler en ook de grootmoeder van oa het zware tour paard Fifty-Fifty E v. Gribaldi. Deze moederlijn bracht meerdere succesvolle sportpaarden.

Bekijk alle 26 veulens.

Aanmelden en bieden

U kunt zich nu aanmelden en registreren om mee te kunnen bieden.

Veulenveiling: aanmelding geopend!

Bieden kan vanaf 6 augustus.
De afslag is op maandag 9 augustus om 20.00 uur

LAAT EEN REACTIE ACHTER