Nieuw plan voor Covid-pop-up editie van Jumping Mechelen

0
999
Jumping Mechelen
Roger Yves Bost - Sydey Une Prince won vorig jaar de Longines FEI World Cup in Mechelen. © DigiShots

December komt dichterbij en op dit moment stijgt het aantal coronabesmettingen weer snel. Maar de organisatoren van Jumping Mechelen koesteren nog voorzichtige hoop. Na talloze scenario’s ligt momenteel een allerlaatste plan op tafel.

Indien het voorstel wordt goedgekeurd, en de coronacijfers positief evolueren – veiligheid voor alles – plant Jumping Mechelen tussen 26 en 30 december een Covid Pop-up-editie in het Azelhof (Lier), mét de 3 FEI World Cups (Jumping, Dressuur, Vierspan) en de finale van de FEI Jumping Ponies’ Trophy. Ook voor een CSI Junioren en Young Riders, de finales van de JM Indoor Masters, en de veiling voor 2-jarige springpaarden wordt ruimte vrijgehouden.

Andere locatie

Om een veilig, maar ook financieel en praktisch haalbaar scenario uit te werken, moet de organisatie de Nekkerhal sowieso dit jaar verlaten. Maar gelukkig ligt vlakbij het Azelhof in Lier, een mooie, vaste accommodatie waar nagenoeg alle faciliteiten reeds voorhanden zijn. Zodra het kan, keert de organisatie terug naar de Nekkerhal, naar het geliefde Jumping Mechelen zoals we het al jaren kennen.

Kansen

De FEI zal de wereldbekerfinales inrichten indien er minstens 3 kwalificaties doorgaan. Door alsnog te organiseren, wil Jumping Mechelen in deze moeilijke tijden dus een bijdrage leveren aan de internationale paardensport. Daarnaast krijgen de jonge ruiters kansen om leerrijke proeven te rijden, worden de finales van de FEI Jumping Ponies’ Trophy verreden en kunnen de geselecteerden van de JM Indoor Masters rekenen op een mooie finale. Tot slot staat ook de veiling voor 2-jarige springpaarden op het programma. Voor diverse finalewedstrijden die niet tijdens Jumping Mechelen 2020 kunnen plaatsvinden, werken de federaties aan een alternatief. Zij houden hun leden hiervan op de hoogte.

Livestream

In het voorgelegde plan voor de Covid Pop-up editie van Jumping Mechelen is, zeer beperkt, ruimte voor publiek. Aanwezigen zullen het event zittend aan tafels bijwonen, volgens het horecaprotocol. De organisatie zal daarnaast volop inzetten op livestreaming en live TV zodat iedereen, thuis naast de kerstboom, alsnog gezellig mee kan genieten.

Vingers gekruist

Een sluitend scenario opstellen was enkel mogelijk met de hulp van enkele trouwe partners die de organisatie alvast erg wil bedanken. Het plan ligt momenteel voor bij de burgemeester van Lier. Die zal ten vroegste eind oktober een beslissing nemen. Daarna blijft het nog steeds afwachten hoe de coronacijfers verder evolueren. Niets is dus zeker. Een update volgt zo snel mogelijk.

Bron: persbericht

Foto: DigiShots

LAAT EEN REACTIE ACHTER