Nieuw: Artrose is wél te genezen!

0
3999

Er is een nieuw product op de markt dat artrose bij paarden naar verluidt zou verhelpen en dat zou een primeur zijn en een regelrechte klapper. Immers, artrose was tot nu toe niet te genezen.

Jan Spaas en zijn bedrijf Global Stem Cell Technology (GST) ontwikkelde een techniek om door middel van stamceltherapie gewrichtspijn bij paarden te verlichten. Daarnaast wordt de aanmaak van kraakbeen gestimuleerd.

‘Droom die uitkomt’

‘Dit is een grote sprong voorwaarts in de hippische geneeskunde. Ik had hier in mijn stoutste dromen niet op durven hopen,’ vertelt Spaas, die zelf actief was in de springsport. Zes jaar geleden richtte hij zijn bedrijf op, samen met echtgenote Sarah Broeckx. Beide hebben een veterinaire achtergrond.

Dierenarts

‘Ik heb altijd paarden gehad en gereden. Het viel mij op dat er veel paarden zijn met artrose, waardoor ze vaak met vervroegd pensioen gaan. Daarom ben ik dierenarts geworden,’ vertelt Spaas.

Stamcellen

Hoe werkt de behandeling? ‘Uit het bloed van gezonde paarden halen we stamcellen,’ legt Spaas uit. ‘Die laten we in het laboratorium zodanig bewerken dat de getroffen paarden opnieuw kraakbeen gaan aanmaken als die gezonde stamcellen ingespoten zijn. Het bestrijdt niet alleen de symptomen, het herstelt ook het letsel.’

Lees een interview met Jan Spaas op tijd.be.

Bron: Tijd.be

Foto: Istockphoto/willierossin

LAAT EEN REACTIE ACHTER