Niels Bruynseels en De Sutter Naturally zamelen geld in voor ‘Hart voor Marthe’

0
481

De Sutter Naturally en ruiter Niels Bruynseels zamelen op Waregem Koerse centen in voor de vzw ‘Hart voor Marthe’. Het Kampenhoutse bedrijf dat ook een vestiging in Zulte heeft, onderstreept hiermee zijn maatschappelijke rol die het al jaren met verve inneemt. Het geld wordt ingezameld tijdens een sulky-race op 31 augustus wanneer het prestigieuze paardenevent in West-Vlaanderen voor de 173ste keer plaatsvindt.

De Sutter Naturally dat inmiddels meer dan veertig jaar bestaat en excelleert in de productie en distributie van houten omheiningen, is al jaren partner van Waregem Koerse. Net zoals vorige editie, neemt De Sutter Naturally deel aan een van de hoofdwedstrijden die volledig in het teken staat van goede doelen: Charity Race 4Brain. “Als bedrijf hechten we veel belang aan maatschappelijk en duurzaam ondernemen. Daarom zetten we ons regelmatig in voor goede doelen. Als bedrijf moet je met de regelmaat van de klok iets teruggeven aan de maatschappij, dat is onze plicht”, legt zaakvoerder Jeffrey De Sutter uit.

Hersenverlamming

Toeschouwers kunnen tijdens de sulky-race zoals bij andere wedstrijden wedden op de verschillende teams. De centen worden hierna billijk en rekening houdend met de uitslag van de wedstrijd onder de teams en hun goede doelen verdeeld. “Vorige editie zetten we ons in voor Mediclowns met Mathias Coppens als peter, dit jaar gaat het geld naar de vzw ‘Hart voor Marthe’, een meisje van zes dat lijdt aan een hersenverlamming. De vzw ligt nauw aan mijn hart, ik ken de familie goed”, luidt het bij Jeffrey.

Vierduizend euro

Twee maanden geleden richtten de ouders van Marthe de vzw op in de hoop de behandeling die Marthe krijgt financieel draaglijk te maken. “Door een zuurstoftekort in de hersenen bij de geboorte kan Marthe niet stappen, ook spreken verloopt erg moeizaam”, zegt mama Jill. De behandeling die Marthe ondergaat bij Train M in Antwerpen kost de ouders maandelijks vierduizend euro: “Jeffrey heeft het hart op de juiste plaats, we zijn hem erg dankbaar, dit betekent een enorme steun voor ons. We willen Marthe de juiste zorg blijven bieden, maar financieel wordt het een zware dobber”, zegt Jill.

Oom Niels Bruynseels

Marthe’s oom is niemand minder dan Niels Bruynseels, de beste Belgische ruiter van dit moment en onlangs nog actief op de Olympische spelen in Tokio. “Niels en ik kennen elkaar al langer omdat we beiden actief zijn in de paardensport. Gezien onze band en omdat Marthe zijn nichtje is, neemt hij met alle plezier deel aan de race en verleent zijn medewerking”, legt Jeffrey uit. Niels Bruynseels is naast een andere professionele jockey de bijrijder en neemt met alle plezier deel: “Ik zet me graag in voor goede doelen maar deze keer is het wel erg speciaal omdat ik er rechtstreeks mee word geconfronteerd. Jeffrey beseft dat een dergelijke benefiet belangrijk is voor onze familie, hij zet zich met hart en ziel in voor Marthe. Het siert hem”, zegt Niels.

Iedereen kan doneren

De Sutter Naturally roept ook via sociale media op geld te storten voor de vzw Hart voor Marthe. Alle info via Facebook: https://www.facebook.com/desutternaturally. Doneren kan tevens via dit crowdfunding-initiatief dat De Sutter Naturally opzette: https://www.gofundme.com/f/hart-voor-marthe.

Over De Sutter Naturally
De Sutter Naturally is in Europa dé referentie voor het ontwikkelen en produceren van omheiningen en toebehoren. Ultiem veilig voor mens en dier, met een meerwaarde voor de eigendom van de klant. De Sutter Naturally is de ervaren kwaliteitspartner en garandeert uitstekende service, zowel tijdens als na het plaatsen van een houten creatie. Het familiebedrijf bestaat inmiddels meer dan veertig jaar en is vooral actief in de paardensport. Het hekwerk wordt geproduceerd in een eigen atelier in het Vlaams-Brabantse Kampenhout. Meer info via www.desutter-naturally.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER