Marieke van den Hengel: “Er is geen betere coach dan een paard”

0
677
Marieke van den Hengel
Foto: Sabine Timman

Marieke van den Hengel coacht met behulp van paarden bij Stalhouderij De Middelwijck. Op stal staan acht paarden die ingezet kunnen worden en waarbij mensen de rustige omgeving van Soest kunnen verkennen. “Ik durf keihard te zeggen dat er geen betere coach is dan een paard”, aldus van den Hengel.

In een interview met Soester Courant vertelt van den Hengel over haar werk als coach met de edele dieren. “Een paard is een sensitief dier, goed in het feilloos aanvoelen van energie, en hij reageert op lichaamstaal. Daardoor kan jij je, met behulp van mij als coach, bewust worden van je patronen en datgeen wat in de weg zit om te komen waar je wilt zijn.”

Heldere communicatie, vertrouwen en duidelijkheid

Van den Hengel geeft aan dat coachen met paarden ook heel goed in een groep of met een team kan. “Voor een paard als kuddedier wordt onduidelijkheid en incongruentie in het contact met de ander als onveilig ervaren. Heldere communicatie, vertrouwen en duidelijkheid over zaken als leiderschap en verdeling van taken zijn van levensbelang. Dat is soms confronterend, vaak verhelderend en het biedt nieuwe inzichten waarmee je als team verder kan.”

Sterke veerkracht tussen spanning en ontspanning

“Het paard heeft, in tegenstelling tot de mens, als vanzelf een sterke veerkracht tussen spanning en weer terug naar ontspanning. Wanneer je leert luisteren naar het fluisteren van je lichaam, dan hoeft het lichaam niet te schreeuwen.”

Lees hier het gehele interview en meer informatie.

Bron: Soestercourant.nl

Lees ook: Horse Reflected Coaching

LAAT EEN REACTIE ACHTER