Lusitano-paarden tijdens de Flanders Horse Expo *video*

0
1683
Lusitano

Marco Boavista is in Nederland vooral bekend als Subtop-ruiter (zie Hoefslag). Maar buiten dat is hij ook liefhebber van Lusitano-paarden. Marco reed tijdens de Flanders Horse Expo ook mee met de avond van het barokke paard en deed op zaterdag ochtend nog een clinic met zeven Lusitano paarden.

Lusitano-paarden

Iedere Lusitano heeft zijn eigen wedstrijdtenue. De muziek wordt gestart en er wordt uitleg gegeven over het ras, terwijl de ruiters verschillende dressuuroefeningen laten zien. De kwaliteit van de paarden is hoog; de toeschouwers weten niet waar ze moeten kijken.

Op de middenlijn worden wissels om de pas getoond, terwijl de ruiter met één hand rijdt. Aan de andere kant van de baan zet een amazone in een lange jurk een piaffe in, terwijl een andere ruiter op de middenlijn een pirouette laat zien. Het Lusitano ras toont haar veelzijdigheid tijdens de show.

Indrukwekkende show

Alle ruiters en amazones worden voorgesteld aan het publiek. Hierbij laten de ruiters nog wat extra trucjes zien. De kwaliteit van alle combinaties is heel verschillend. Eén paard is zelfs pas sinds december onder het zadel.

Na vijf minuten voegen nog eens twee ruiters zich bij de groep. Het is maar een 20×50 baan, maar voor iedere ruiter/amazone is er voldoende plaats om de kwaliteiten van zijn of haar paard te tonen. Na een indrukwekkende galoppade gooien de paarden er ook nog eens een mooie uitgestrekte draf uit.

Bron: Capmagazine

Foto: Capmagazine

LAAT EEN REACTIE ACHTER