Luckybird veilingtopper van Van Olst Sales online

0
1188
Lucky Bird Van Olst Veiling 2020 © DigiShots

Gisteravond kon er voor het laatst geboden worden op de jonge dressuurtalenten in de eerste Van Olst Sales online veiling. Tien jonge dressuurpaarden van drie t/m vijf jaar kwamen onder de online hamer. Het hoogste bedrag werd neergeteld voor de vierjarige Luckybird (v. Everdale).

De kwaliteitsvolle en elegante Everdale x Metall-zoon werd voor 67.500 euro afgeslagen. Hij vertrekt naar Australië.

Mooi eindresultaat

Gertjan van Olst: “Zo’n online gebeuren is een heel ander soort veiling dan de sfeervolle live Van Olst Sales. Niet te vergelijken, maar zeker zo spannend! Over het uiteindelijke resultaat zijn we heel tevreden. Op deze manier hebben we toch een aantal nieuwe klanten, uit nieuwe landen, weten te trekken. Er hadden zich belangstellenden uit zo’n vijftien landen geregistreerd.”

Veel interesse in Maxs-H

Voor de stoere schimmel Maxs-H (v. Glamourdale) was zeer veel belangstelling. Uiteindelijk trok een koper uit Groot-Brittannië aan het langste eind; voor 62.500 euro. De NRPS-gekeurde Gregory (v. George Clooney) liet de online veilingklok stilstaan op 55.000 euro. Hij blijft in Nederland.

Tien veilingpaarden

Van Olst: “Een collectie van tien paarden blijkt een mooi aantal. Eén paard, de driejarige Mistral (v. Everdale) hebben we zelf terug gekocht. Hij zal verder opgeleid worden voor de dressuursport.

40.000 euro gemiddeld

Tien paarden kwamen onder de virtuele veilinghamer waarvan er uiteindelijk negen verkocht zijn. De totale omzet van de verkochte paarden is 355.000 euro, wat gemiddeld op 39.500 euro per paard uitkomt.

Van Olst Horses vervolgt haar succesvolle online veiling zeer binnenkort met een nieuwe collectie.

 

Media Primair is de betrouwbare partner voor online veilingen. Naast de online veiling-applicatie van Van Olst Sales ontwikkelde of ontwikkelt Media Primair ook de veilingtool en marketing voor onder andere Excellent Dressage Sales (EDS), Veulenveiling Borculo en Paardenveilingonline

LAAT EEN REACTIE ACHTER